Πέντε γαλάζιες σημαίες διεκδικεί φέτος η Πρέβεζα

PARALIA HLIOS 24

Στην υποβολή υποψηφιοτήτων για απόκτηση Γαλάζιας Σημαίας σε Κυανή Ακτή, Μονολίθι, Ζάλογγο, Κανάλι, Βράχο και Καστροσυκιά προχωρά άμεσα ο Δήμος της Πρέβεζας.

Το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου και δόθηκε με την έγκριση των σχετικών δαπανών το “πράσινο φως” για την υποβολή των υποψηφιοτήτων δεδομένου ότι μέχρι τέλος Μαΐου πρέπει να έχει προχωρήσει η οργάνωση κάθε ακτής.

Η Πρέβεζα πέρσι κατάφερε να πάρει τις περισσότερες Γαλάζιες Σημαίες στην Ήπειρο και το στοίχημα και φέτος είναι ακριβώς αυτό. Την ίδια στιγμή ισχυρό χαρτί αποτελεί και η εξαιρετική ποιότητα των νερών στις ακτές της Ηπείρου.

Σύμφωνα με την έκθεση αξιολόγησης της Ειδικής Επιτροπής της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων και με βάσει τις ποιοτικές παραμέτρους που προβλέπονται στην Κοινοτική Οδηγία εξαιρετικής ποιότητας νερά για την Πρέβεζα είναι :

Λούτσα – Μύλος – Φλέβα, Αλωνάκι, Βράχος, Καλαμίτσι, Κυανή Ακτή, Λιθάρι Δέσπως, Λυγιά, Μύτικας, Κανάλι – Καστροσυκιά και Παντοκράτορας.Για την Πάργα οι ακτές εξαιρετικής ποιότητας είναι Αλωνάκι, Αμμουδιά, Βάλτος, Κρυονέρι, Λίχνος, Λούτσα – Μύλος – Φλέβα, Πάργα, Σαρακίνικο.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ