Πέντε διεθνείς πτήσεις στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων

aerodromio_ptiseis_maios2

Πέντε διεθνείς πτήσεις εβδομαδιαίως προγραμματίζονται από τις αρχές Ιουνίου στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων.

Το άνοιγμα του τουρισμού αναμένεται να βάλει και πάλι στο χάρτη τον τοπικό αερολιμένα μετά από ένα χρόνο όπου η πανδημία είχε καθηλώσει τα πάντα.

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωαννίνων και φέτος η Ήπειρος αποτελεί προορισμό για τουρίστες από τις Σκανδιναβικές χώρες.

Έτσι από τις αρχές Ιουνίου μέχρι τον Οκτώβριο στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων έχουν προγραμματιστεί να φτάνουν δύο πτήσεις την εβδομάδα από τη Δανία –Κοπεγχάγη και Μπίλουντ- δύο πτήσεις από τη Σουηδία –Στοκχόλμη και Γκέτεμποργκ- και μία πτήση από τη Νορβηγία –Όσλο-.

«Παρότι βρισκόμαστε μέσα σε περίοδο κορύφωσης της επιδημίας του κορωνοϊού, ως αποτέλεσμα επίμονων προσπαθειών νέες εταιρίες προγραμματίζουν να κατεβάσουν αεροπλάνα στο αεροδρόμιο Πρέβεζας-Ακτίου και έτσι αυξάνονται οι χώρες προσέλευσης» τόνισε ο κ. Ιωάννου.

Συγκεκριμένα:

Από το Ηνωμένο Βασίλειο:

Για πρώτη φορά η αεροπορική εταιρία Ryanair έρχεται στην περιοχή μας, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό, που συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στη δυναμική της περιοχής.

Οι πτήσεις της Ryanair ξεκινούν την 1η Ιουλίου και θα συνδέουν απευθείας το αεροδρόμιο Στάνστεντ με το αεροδρόμιο Πρέβεζας-Ακτίου με συχνότητα δύο φορές την εβδομάδα.

Η εταιρία  Easyjet εκτός των πτήσεων από το Γκάτγουικ του Λονδίνου (6 πτήσεις την εβδομάδα τον Ιούνιο, Ιούλιο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο και 7 πτήσεις την εβδομάδα το Ιούλιο και τον Αύγουστο)και των πτήσεων από το Μάντσεστερ του Ηνωμένου Βασιλείου (2 πτήσεις την εβδομάδα από τον Ιούνιο μέχρι τον Οκτώβριο)ανακοίνωσε για την φετινή τουριστική περίοδο νέες πτήσεις προς το αεροδρόμιο Πρέβεζας-Ακτίου.

Συγκεκριμένα θα εκτελούνται δύο πτήσεις την εβδομάδα, από το Μπρίστολ, από 19 Μαΐου έως 27 Οκτωβρίου, ενώ από το Λούτον του Λονδίνου, θα εκτελούνται δύο πτήσεις την εβδομάδα, από 28 Ιουνίου έως 2 Σεπτεμβρίου.

Από τη Γαλλία:

Για πρώτη φορά θα υπάρχουν πτήσεις από το Παρίσι προς το αεροδρόμιο Πρέβεζας-Ακτίου.

H αεροπορική εταιρεία Transavia France ανακοίνωσε νέες πτήσεις για το φετινό καλοκαίρι προς το αεροδρόμιο Πρέβεζας-Ακτίου, πιο συγκεκριμένα από τις 3 Ιουλίου έως και τις 4 Σεπτεμβρίου θα εκτελεί από το αεροδρόμιο Orly του Παρισιού δύο πτήσεις την εβδομάδα.

Πρόκειται για πολύ θετική εξέλιξη καθώς ανοίγει έτσι μία ακόμα τουριστική αγορά, στην οποία τα προηγούμενα χρόνια είχαμε επενδύσει με τη συμμετοχή μας σε τουριστικές εκθέσεις και με στοχευμένες ενέργειες προβολής.

Από την Πολωνία:

Η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία Wizz Air ανακοίνωσε νέες πτήσεις προς το αεροδρόμιο Πρέβεζας-Ακτίου για το φετινό καλοκαίρι.

Πιο συγκεκριμένα από τις 11 Ιουνίου έως τις 10 Σεπτεμβρίου θα εκτελεί από τη Βαρσοβία δύο πτήσεις την εβδομάδα. Είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία προσθέτει στους προορισμούς της το Άκτιο και αυτό αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη καθώς η Wizz Air τα τελευταία δύο χρόνια έχει αναπτύξει στην Ευρώπη ένα πολύ ευρύ δίκτυο συνδέσεων δημιουργώντας συνεχώς νέες βάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ