Πενταπλασιάστηκε το παράνομο εμπόριο τσιγάρων

tsigaraΣτο 15,7% ανήλθε η κατανάλωση τσιγάρων που δεν προορίζονταν για την ελληνική αγορά τον Σεπτέμβριο του 2012 από 13,2% τον Απρίλιο, σύμφωνα με έρευνα εκτίμησης παράνομου εμπορίου τσιγάρων που διεξάγεται από την εταιρεία Nielsen.

Επίσης, η έρευνα δείχνει ότι σχεδόν 7 στα 10 πακέτα που δεν πωλούνται νόμιμα στην Ελλάδα είναι illicit whites (άγνωστης προέλευσης). Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την έκθεση STAR της KPMG για το θέμα, το παράνομο εμπόριο τσιγάρων στη χώρα μας πενταπλασιάστηκε κατά την περίοδο 2008-2011.

«Από την έρευνα προκύπτει ότι το παράνομο εμπόριο τσιγάρων συνεχίζει την αυξητική πορεία του, απειλώντας τα έσοδα του κράτους και τη βιωσιμότητα του νόμιμου εμπορίου και της βιομηχανίας των καπνικών προϊόντων.

Τον τελευταίο καιρό έχουν εντατικοποιηθεί οι προσπάθειες των διωκτικών Αρχών και οι πρόσφατες επιτυχίες τους, όπως η κατάσχεση 14 εκατ. τσιγάρων στον Πειραιά και 128 τόνων ακατέργαστου καπνού στη Φωκίδα, δείχνουν τη βούληση της Πολιτείας να πατάξει το παραεμπόριο τσιγάρων. Ωστόσο, πρέπει να ενταθούν ακόμα περισσότερο οι έλεγχοι για να αναχαιτιστεί το πρόβλημα» σημείωσε ο γενικός διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων της Παπαστράτος, Ιάκωβος Καργαρώτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ