Πελώνη: Νομοθετική ρύθμιση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

peloni

Νομοθετική ρύθμιση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, η οποία δε θα συνδέει την υποχρεωτικότητα με τις απολύσεις, έρχεται την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή, όπως προανήγγειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. 

Συμπλήρωσε δε ότι τα ζητήματα που αφορούν στις αναστολές εργασίας στις δημόσιες δομές, θα εξειδικευτούν εν ευθέτω χρόνο, ενώ σε ό,τι αφορά στις ιδιωτικές, ο μη εμβολιασμός σημαίνει αποχή από την εργασία άνευ αποδοχών. 

Σχετικά με το ενδεχόμενο τοπικών lockdown μόνο για ανεμβολίαστους σχολίασε ότι «όπου χρειάζεται θα παρεμβαίνουμε. Πρόθεση της κυβέρνησης να μην πάει σε οριζόντιο lockdwon, αφού υπάρχει η ασπίδα του εμβολίου».  

«Το δίλημμα, λοιπόν, είναι σαφές: «Ή θα εμβολιαστούμε ή θα νοσήσουμε». Είναι καιρός να συσπειρωθούμε όλοι γύρω από μία κοινή πραγματικότητα. Και τότε θα διαπιστώσουμε ότι οι κοινοί κανόνες δεν διχάζουν, αλλά ενώνουν» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Τέλος, η κυβερνητική εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι σε τηλεδιάσκεψη που είχε το πρωί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με τους θεσμούς, έγινε δεκτή η πρόταση του για τη ρύθμιση των χρεών της πανδημίας τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα «γενναίο σύστημα ρύθμισης για τους κορωνόπληκτους», οι λεπτομέρειες του οποίου θα γίνουν γνωστές σε λίγη ώρα από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ