Πειθαρχικός έλεγχος από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για τον επιστήμονα με το φακελάκι

Την διαδικασία διερεύνησης πειθαρχικών ευθυνών ξεκίνησε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετά την σύλληψη επιστήμονα την ώρα που έπαιρνε «φακελάκι». Η διοίκηση του νοσοκομείου ενημέρωσε και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στην αρμοδιότητα του οποίου εμπίπτει η λήψη πειθαρχικών μέτρων. Παράλληλα διευκρινίζει ότι δεν πρόκειται για γιατρό αλλά για επιστήμονα άλλης ειδικότητας. Ο εν λόγω επιστήμονας οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα ενώ η δικάσιμος ορίστηκε για τις 17 Μαρτίου.

Η καταγγελία έγινε από γυναίκα που είχε φτάσει στην περιοχή από νησί του Ιονίου προκειμένου να διενεργήσει μία εξαιρετικά εξειδικευμένη εξέταση.

Το ποσό που της ζητήθηκε ανέρχεται στα 200 ευρώ, χρήματα που προσημειώθηκαν από την Ασφάλεια η οποία προχώρησε στην σύλληψη του επιστήμονα.

Στην ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου αναλυτικά αναφέρεται:

«Αναφορικά με το περιστατικό σύλληψης Επιστήμονα για «Δωροληψία Υπαλλήλου» και «Παράβαση καθήκοντος» με βάση τα όσα περιήλθαν σε γνώση της Διοίκησης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και για την αντικειμενική πληροφόρηση του κοινού, οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα παρακάτω:

Το περιστατικό αυτό,

  1. Δεν αφορά Γιατρό αλλά Επιστήμονα άλλης ειδικότητας.
  2. Δεν αφορά Υπηρεσία που παρέχεται από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

 Η ποινική διάσταση του εν λόγω περιστατικού ελέγχεται και θα διαλευκανθεί από τη Δικαιοσύνη.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου προέβη ήδη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να ερευνηθούν οι όποιες πειθαρχικές ευθύνες. Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στην αρμοδιότητα του οποίου εμπίπτει η λήψη των πειθαρχικών μέτρων, έχει ήδη ενημερωθεί αρμοδίως».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ