Πειθαρχικό για τις.. αλμυρές σημειώσεις!

Την παρέμβαση του υφυπουργού Παιδείας, αρμόδιου για τα ΑΕΙ Βασίλη Διγαλάκη, προκάλεσε η καταγγελία ότι διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων φέρεται να  πωλούσε σημειώσεις   σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εξεταστικής περιόδου.

Ο  υφυπουργός Παιδείας   επικοινώνησε με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητή Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, και ενημερώθηκε  για την καταγγελία  και τις ενέργειες τις οποίες έχει ήδη αναλάβει ή προτίθεται να αναλάβει ο Πρύτανης.

Ο Πρύτανης διευκρίνισε στον υφυπουργό ότι το περιστατικό δεν αφορά μόνιμο διδακτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αλλά συμβασιούχο που έχει προσληφθεί μέσω του προγράμματος απόκτησης διδακτικής εμπειρίας για κατόχους διδακτορικού.

Η διοίκηση του Πανεπιστημίου, μόλις έλαβε γνώση του περιστατικού, είπε ο Πρύτανης στον υφυπουργό,  απέσυρε τον εν λόγω συμβασιούχο από τη διενέργεια των εξετάσεων και ανέθεσε την εξέταση σε μόνιμο διδακτικό προσωπικό.

Παράλληλα, έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου από 22 Ιανουαρίου 2020.

Ο   συγκεκριμένος διδάσκων σύμφωνα με την καταγγελία των φοιτητών πούλησε    σημειώσεις σε 83 φοιτητές  ενώ χώρισε την εξέταση σε όσους θα αγόραζαν τις σημειώσεις σε πιο «συμφέρουσα τιμή»,   και σε όσους θα έδιναν από το σύγγραμμα του μαθήματος και ένα power point.

Μετά την καταγγελία το Τμήμα Ψυχολογίας ματαίωσε την συγκεκριμένη εξεταστική και αποφάσισε η διαδικασία να είναι κοινή για όλους τους φοιτητές, να γίνει από τριμελή επιτροπή και να επιστραφούν τα χρήματα που είχε εισπράξει ο συγκεκριμένος καθηγητής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ