Πειρατική δράση σε βάρος των κομμωτηρίων

Σε πλήρη και κανονική λειτουργία βρίσκονται τα κομμωτήρια και όπως τονίζει η Συντεχνία Κουρέων και Κομμωτών του Νομού Ιωαννίνων έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Σημειώνεται ότι οι επαγγελματίες έχουν προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και το έκαναν με αίσθημα ευθύνης προς τους πελάτες τους.

Υπογραμμίζει όμως πως το προηγούμενο διάστημα, όταν οι επιχειρήσεις έκλεισαν, υπήρξαν κάποιοι που βάζοντας σε κίνδυνο την δημόσια υγεία παραβίασαν τους κανόνες, αδιαφόρησαν για τις αυστηρές ποινικές κυρώσεις και διακινδύνευσαν την ζωή των συνανθρώπων μας. 

«Ακόμη και στον τοπικό τύπο είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετές επώνυμες κυρίες εμφανίστηκαν καλοχτενισμένες ενώ στα διάφορα social media  αναρτούσαν προκλητικά φωτογραφίες για τη δράση τους αγνοώντας προκλητικά της απαγορεύσεις», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

«Η «πειρατική» δράση λοιπόν είναι αυτή που απασχολεί περισσότερο, γιατί ζει εις βάρος του κλάδου, εις βάρος των συναδέλφων μας και ικανοποιεί μεγάλο μέρος επιτήδειων που αλλοιώνει το χώρο μας και κατ’ επέκταση λυμαίνει το χώρο της συνολικής υγειονομικής μας προστασίας. Παλιότερα σε μεγάλη έκταση και τώρα ακόμη χειρότερα.

Τα προβλήματα της παράνομης διακίνησης και πώλησης προϊόντων κομμωτικής παραμένουν καθώς επίσης και η κατ’οίκον παροχή υπηρεσιών από παρανόμως δραστηριοποιούμενα άτομα.

Η Κυβέρνηση έδειξε μια ευαισθησία που έγινε αποδεκτή και την αγκάλιασε η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού τις τελευταίες βδομάδες με την κρίση της πανδημίας.

Παρακαλούμε θερμά όπως δείξει και την δέουσα ευαισθησία με ανάληψη πρωτοβουλιών, ενθάρρυνση των συμπολιτών μας για μετάβαση στα κομμωτήρια και συνεχείς ελέγχους των αρμοδίων υπηρεσιών ώστε να αποφύγουμε δυσάρεστα  φαινόμενα και να προστατέψουμε το υπέρτατο αγαθό της δημόσιας υγείας.

Οι συμπολίτες μας είναι σίγουρα πιο προστατευμένοι όταν εισέρχονται σε επαγγελματικούς χώρους από επαγγελματίες συναδέλφους, σε χώρους που υπόκεινται υγειονομικούς ελέγχους», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ