ΠΕΔΜΕΔΕ: Φωτογραφικός ο διαγωνισμός για τα LED

Την εκ νέου δημοπράτηση του έργου για την προμήθεια φωτιστικών σωμάτων LED για την κάλυψη αναγκών στο Δήμο Ιωαννιτών, προϋπολογισμού τριών εκατομμυρίων ευρώ, ζητά με επιστολή του προς τον Δήμαρχο Θωμά Μπέγκα η Πανελλήνια Ένωση Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων.

Στην επιστολή, την οποία κοινοποιεί και στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αναλύει διεξοδικά τους λόγους για τους οποίους κάνει την συγκεκριμένη παρέμβαση.

Όπως τονίζει, η σύμβαση στην υπογραφή της οποίας κατατείνει ο εν λόγω διαγωνισμός δεν αφορά μόνο στην προμήθεια υλικών αλλά και σε εργασίες τοποθέτησης και εγκατάστασης για τις οποίες απαιτούνται τεχνικές γνώσεις και κατάλληλη εμπειρία.

Σύμφωνα δε με τον προϋπολογισμό της μελέτης η δαπάνη για την προμήθεια ανέρχεται στο ποσό των 1,7 εκατομμυρίων ευρώ και για τις εργασίες 711 χιλιάδες ευρώ.

«Είναι αντιληπτό ότι η έντεχνη εκτέλεση των εργασιών αυτών, που μόνο οι πιστοποιημένες εργοληπτικές επιχειρήσεις προσφέρουν, είναι απολύτως απαραίτητη για την ασφάλεια της κατασκευής και την ολοκλήρωση του άρτιου αποτελέσματος. Παρά ταύτα καλούνται επιχειρήσεις, οι οποίες θα πρέπει να αποδείξουν την εμπειρία τους στο αντικείμενο και να πληρούν συγκεκριμένες οικονομικές απαιτήσεις ενώ θα ήταν επαρκής η προσκόμιση της βεβαίωσης του ΜΕΕΠ της αρμόδιας υπηρεσίας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Επιπλέον οφείλουμε να επισημάνουμε ότι οι συγκεκριμένες απαιτήσεις για την προμήθεια είναι φωτογραφικές δεν επιτρέπουν την συμμετοχή των πιστοποιημένων εργοληπτικών επιχειρήσεων και αφήνουν υπόνοιες για αδιαφάνεια και παράβαση του υγιούς ανταγωνισμού, γεγονός που προφανώς δεν επιθυμεί η αναθέτουσα αρχή», τονίζεται στην επιστολή της ΠΕΔΜΕΔΕ.

Καταλήγοντας ζητά με βάση τις επισημάνσεις να δημοπρατηθεί εκ νέου το έργο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ