Πεδίο αντιπαράθεσης το Νηπιοτροφείο της Πάργας

nipiotrofeio

Η εκμίσθωση του κτιρίου του παλιού νηπιοτροφείου της Πάργας αποτελεί ένα ακόμη πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ της δημοτικής αρχής και της μείζονος αντιπολίτευσης.

Το θέμα συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής με την παράταξη του Αχιλλέα Γκούμα να απέχουν από την διαδικασία.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «δύο εμβληματικά για την Πάργα κτήρια, το Μέγαρο Βασιλά και το παλιό Νηπιοτροφείο έχουν αφεθεί από την σημερινή Δημοτική Αρχή στην τύχη τους. Παρά τις πομπώδες επικοινωνιακές “κορώνες” της Δημοτικής Αρχής για την ανακατασκευή και επανάχρηση από τον Δήμο, των δύο αυτών κτηρίων, η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Για το Μέγαρο Βασιλά η χρηματοδότηση χάθηκε και η Δημοτική αρχή “ελπίζει” να αναλάβει το έργο η Περιφέρεια, ενώ για το Παλιό Νηπιοτροφείο αποφάσισε να το βγάλει στο “σφυρί” αφού δύο φορές δεν κατόρθωσε να το εντάξει σε πρόγραμμα χρηματοδότησης».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση για το παλιό νηπιοτροφείο είχε εκπονηθεί μελέτη για την αποκατάσταση του, ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο Πάργας την 21η Οκτωβρίου του 2019 αποφάσισε ομόφωνα την υποβολή αίτησης ένταξης στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι” για την αποκατάσταση του, με σκοπό να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία ως μουσειακός χώρος του Δήμου. Αντίστοιχη απόφαση έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο και στις 21 Μαρτίου 2021 αυτή τη φορά για ένταξη στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

«Η Δημοτική Αρχή απέτυχε δύο φορές να εντάξει το εμβληματικό αυτό κτίριο σε χρηματοδότηση και αφού δεν προέβη σε καμία άλλη ενέργεια για την συντήρηση του, τώρα επιδιώκει την δημοπράτηση – εκμίσθωση του σε ιδιώτη με σκοπό να γίνει κατάλυμα επιπλωμένων ενοικιαζομένων δωματίων, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ή οποιαδήποτε άλλη χρήση δεν προσβάλει τα χρηστά και θρησκευτικά ήθη των δημοτών…» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ