ΠΕΔ: Την Τετάρτη στο Μαξίμου οι δήμαρχοι της χώρας

PAD_HPEIROY1Την ερχόμενη Τετάρτη, στις δώδεκα το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ με τον Πρωθυπουργό, προκειμένου να του εκθέσει την δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Δήμοι της χώρας. Την οριστικοποίηση της συνάντησης ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής από τα Γιάννινα, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, μιλώντας στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΔ Ηπείρου.

Ο κ. Ασκούνης περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τονίζοντας ότι η κατάρρευση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα έχει μεγαλύτερες συνέπειες από την κατάρρευση του κράτους.

Η συμφωνία που είχε επέλθει στις αρχές του έτους για χρηματοδότηση των Δήμων με το ποσό των 2,7 εκατομμυρίων ευρώ αποτελεί κόκκινη γραμμή, σύμφωνα με όσα τονίστηκαν στα Γιάννινα ενώ ολοκάθαρη ήταν η πρόθεση των δημάρχων για συμμετοχή σε κάθε είδους κινητοποιήσεις και μάλιστα με δυναμική μορφή.

Με αφορμή την τελευταία περικοπή των ΚΑΠ, ο κ. Ασκούνης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «πρόκειται για δραματική και επώδυνη περικοπή που οδηγεί τους δήμους σε στάση πληρωμών».

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΔ Ηπείρου συνεχίζονται και θα ολοκληρωθούν το βράδυ με το ψήφισμα στο οποίο θα περιλαμβάνονται οι μορφές κινητοποιήσεις καθ’ οδόν προς το συνέδριο.

Στις εργασίες της συνέλευσης παραβρίσκονταν και τέσσερις βουλευτές της Ηπείρου, οι κύριοι Χρήστος Μαντάς, Μιχάλης Κασσής, Χρήστος Γκόγκος και η Όλγα Γεροβασίλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ