ΠΕΔ: Πολλαπλές επιπτώσεις από το κλείσιμο των τραπεζών

ped-epirus

Να μην αλλάξει ο υφιστάμενος χάρτης και η λειτουργία των καταστημάτων και υποκαταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς στους Δήμους της Ηπείρου, ζητά με ομόφωνη απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου, επικαιροποιώντας το σχετικό προηγούμενο αίτημα του για τις τράπεζες (αρ. απόφασης 68/25.11.2020).

Ιδίως για τις ακριτικούς και παραμεθόριους Δήμους, η Π.Ε.Δ. Ηπείρου ζητά να διατηρηθεί τουλάχιστον ένα τραπεζικό κατάστημα στην έδρα τους.

Το θέμα της επικείμενης συρρίκνωσης του δικτύου καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς με το ανακοινωθέν σχεδιαζόμενο κλείσιμο 64 καταστημάτων της Τράπεζας σε όλη την επικράτεια, συζητήθηκε στην τακτική συνεδρίαση της Π.Ε.Δ. Ηπείρου, το μεσημέρι της Τρίτης. Στην Ήπειρο, η απόφαση της Πειραιώς αφορά τους Δήμους Κόνιτσας, Πάργας, Σουλίου και Φιλιατών.

Μετά την αντίστοιχη απόφαση του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. τον περασμένο Νοέμβριο, κατά του κλεισίματος καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας, η ιστορία επαναλαμβάνεται, σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Ηπείρου, κ. Χρήστος Ντακαλέτσης, και πρόσθεσε πως κακώς δημιουργήθηκε η ψευδαίσθηση τότε, ότι οι άλλες τράπεζες θα υπαναχωρήσουν, μετά και την ανακοίνωση της κυβέρνησης πως θα παραμείνει ανοιχτό τουλάχιστον ένα τραπεζικό κατάστημα σε κάθε έδρα Δήμου.

Ο Δήμαρχος Σουλίου κ. Γιάννης Καραγιάννης αναφέρθηκε αναλυτικά στην περίπτωση του τραπεζικού καταστήματος της Πειραιώς στην Παραμυθιά, στο οποίο μάλιστα τυχαίνει να υπηρέτησε και ως διευθυντής, πριν την εκλογή του. Το συγκεκριμένο κατάστημα όπως ανέφερε, εξυπηρετεί περί τους 6.000 καταθέτες και δανειοδοτεί αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής. Στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο της Πειραιώς και το κλείσιμό του θα αποτελέσει, όπως ανέφερε ο κ. Καραγιάννης, ένα πλήγμα για τους κτηνοτρόφους και τους εμπόρους του Δήμου του, ή αλλιώς το τελειωτικό χτύπημα για την τοπική κοινωνία και οικονομία. Ο Δήμος Σουλίου μάλιστα, προχωρά την ερχόμενη Παρασκευή σε κινητοποιήσεις από κοινού με τους εμπόρους του Δήμου και με το Σύλλογο Τραπεζοϋπαλλήλων.

Το λόγο στη διάρκεια της συνεδρίασης, πήραν ακόμα ο Δήμαρχος Πάργας κ. Νίκος Ζαχαριάς που ανέφερε πως ο εμπορικός κόσμος της περιοχής του είναι ανάστατος, καθώς και ο κ. Σπύρος Παππάς, Δήμαρχος Φιλιατών, ο οποίος μετά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, αναμένει την οριστική απάντηση της κυβέρνησης με πρώτη προφορική διαβεβαίωση από τον κ. Γεραπετρίτη ότι θα υπάρξει θετική εξέλιξη στην υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ