ΠΕΑΚΙ- ΠΑΣ….σχέσεις οργής

OFH-_PASΣε ανταλλαγή σκληρών ανακοινώσεων προχώρησαν η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ και η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, με αφορμή τα τελευταία συμβάντα. Η αρχή έγινε από την διοίκηση του Πανηπειρωτικού και τον πρόεδρο Γιώργο Κρανά, ο οποίος επικαλείται ακόμη και τις προγραμματικές θέσεις της νέας Κυβέρνησης για να απαντήσει στις δικαιολογημένες αιχμές που είχε αφήσει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιώργος Χρηστοβασίλης.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: “Οι δηλώσεις του φιλοξενούμενου στο κεντρικό γήπεδο του Π.Ε.Α.Κ.Ι κ. Προέδρου για αλλαγή της Διοίκησης και στελέχωσή της με πρόσωπα αρεστά στον πρόεδρο της ΠΑΕ, ώστε να επιλυθούν όλα τα προβλήματα που εκκρεμούν, προσβάλλουν τους όρους της καλής φιλοξενίας και θίγουν τον πυρήνα των προγραμματικών θέσεων της νέας κυβέρνησης.

Παρ’ όλο που η θητεία της Ε.Δ. λήγει στις 25 Ιουλίου και επειδή ο χρόνος που απομένει είναι πολύτιμος , δηλώνουμε ότι θα συνεχίζουμε να είμαστε στη διάθεσή του, εφόσον επιθυμεί τη συνεργασία για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αφορούν στην αδειοδότηση, στη βελτίωση των γηπεδικών εγκαταστάσεων, στην αποκατάσταση των ζημιών από πέρυσι με τον ΠΑΟ στο γήπεδο κλπ.

Όμως, για να υπάρξει διάλογος πρέπει να συμμετέχει και το άλλο μέρος, κάτι που δε βλέπουμε, μια και η ΠΑΕ συνεχίζει να τον αρνείται για λόγους που η φίλαθλη γνώμη γνωρίζει και εμείς τους κατανοούμε.

Κλείνοντας, διευκρινίζουμε ότι ως Ε.Δ. δεν έχουμε καταλογίσει σε βάρος της ΠΑΕ οφειλές, απλά διασφαλίσαμε το χρέος που διεκδικούσε η προηγούμενη Διοίκηση του ΠΕΑΚΙ από τον κ. Κούγια ύψους 174.878,84 € ( δηλαδή το ποσοστό 15% επί των εισπράξεων από 10/9/2006 έως 11/5/2009) με αγωγή που είχε καταθέσει και από την οποία με απόφασή μας έχουμε παραιτηθεί για να εφαρμόσουμε τη νόμιμη οδό της διαδικασίας είσπραξης δημ. εσόδων που ορίζεται στο ν.δ. 356/74 « Περί Κωδ. Εισπράξεως Δημ. Εσόδων».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ

Στην ανακοίνωση της εφορίας σταδίου απάντησε άμεσα η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Στην ανακοίνωση τονίζεται:

Ο κος Κρανάς, μάλλον ζει σε έναν κόσμο όπου θεωρεί τον εαυτό του «Ξένιο Ζευ» και τις γηπεδικές εγκαταστάσεις, που έχει από το Ελληνικό δημόσιο διοριστεί να διαχειρίζεται, τσιφλίκι του, όπου μπορεί να φιλοξενεί όσους αρέσκεται.

Οι κανόνες φιλοξενίας βέβαια, σύμφωνα με το σκεπτικό του, πρέπει να ορίζονται από τον ίδιο, χωρίς να λαμβάνει υπ όψιν καμιά συμφωνία των προκατόχων του.

Η λέξη φιλοξενούμενος, χρησιμοποιήθηκε ατυχώς στην ανακοίνωση της Ε.Δ, αναφερόμενη στον πρόεδρο της ΠΑΕ κο Χριστοβασίλη και κατ επέκταση στην ομάδα μας, καθότι όποιος καλείται να πληρώνει ενοίκιο χρήσης των γηπεδικών εγκαταστάσεων, θεωρείται ενοικιαστής και σαν τέτοιος αντιμετωπίζεται ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ , χωρίς όμως να αντιδρά και να μην αποδέχεται αυτό

Φυσικά, δεν θα ακολουθήσουμε το παραλήρημα του οσονούπω αποχωρούντος διορισμένου προέδρου, σεβόμενοι την ανάγκη του να απασχολεί με ανακοινώσεις τα ΜΜΕ της πόλης, ακόμη και τις τελευταίες μέρες της θητείας του, εκμεταλλευόμενος το αξίωμα του .

Διάλογο με τον κο Κρανά έχουμε κατ επανάληψη κάνει και μάλιστα παρουσία και του προϊσταμένου του, πρώην Γ.Γ.Α. αθλητισμού, κου Μπιταξή,. αλλά όπως συμπεραίνεται από την πρόσφατη ανακοίνωση, μάλλον έχει ξεχάσει, οπότε πως και να θυμάται το τι συμφωνήθηκε .

Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, επιμένει στις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της κου Χριστοβασίλη, ότι δεν υπήρξε καμιά συνεργασία, αντίθετα ήταν από την αρχή εχθρική η στάση της τωρινής Ε.Δ, παρ όλες τις προσπάθειες μας και υποχωρήσεις , που ήταν και οικονομικά ζημιογόνες προς την ΠΑΕ .

Η ευθύνη γι αυτή την ασυνεννοησία βαρύνει τα μέλη της Επιτροπής Διοίκησης και τον πρόεδρο της, καθότι πέραν των συνεχών απαιτήσεων, που προσπαθούσαμε να εκπληρώνουμε με τεράστιο οικονομικό κόστος, δεν επέδειξαν ουδέποτε διάθεση για συνεργασία, παρά μόνο διάθεση στο να δυναμιτίσουν τις σχέσεις μας με ανακοινώσεις.

Αυτές άλλωστε είναι και το μόνο χειροπιαστό έργο που έχουν πράξει στην θητεία τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ