Παύθηκε ο Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

moro xeri

Παύθηκε από τα καθήκοντά του ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, μετά την υπόθεση εμπορίας βρεφών στα Χανιά.

«Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη παύεται από τα καθήκοντά του ο Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Η Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής είναι ο αρμόδιος Κρατικός Φορέας που εισηγείται σχετικά με τους επιστημονικούς, νομικούς, και δεοντολογικούς όρους της παροχής υπηρεσιών Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και ελέγχει την τήρησή τους.

Η καρατόμηση έρχεται μετά την αποκάλυψη για το κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών που δρούσε στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στα Χανιά όπου επιστήμονες είχαν στήσει «βιομηχανία» με φόντο το όνειρο απόκτησης παιδιού.

Οι βασικοί εμπλεκόμενοι από τους εννιά μέχρι στιγμής συλληφθέντες κατηγορούνται, με βάση τη δικογραφία του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, για εγκληματική οργάνωση. Περιλαμβάνονται επίσης αδικήματα που αφορούν σε εμπορία ανθρώπων, μεσολάβηση σε υιοθεσία ανηλίκου, παραβάσεις του νόμου περί υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, πλαστογραφία-απάτη, ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις κ.α.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ