Πατούλης.. Οι Περιφερειάρχης μας ασκούν bullying

kede logo

kede logo

Μέτωπο με τους Περιφερειάρχες άνοιξε από τα Γιάννινα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης χρησιμοποιώντας βαρείς χαρακτηρισμούς, όπως «μας κουνάνε το δάχτυλο» ή «ασκούν bullying στους δημάρχους».. Είναι άγνωστο βέβαια αν με τις απόψεις του κ. Πατούλη συμφωνεί η πλειοψηφία των δημάρχων, ωστόσο εκείνος παίρνοντας αφορμή από την αντιπαράθεση μεταξύ της Ρένας Δούρου με τον Δήμαρχο Μαρκόπουλου, επιτέθηκε κατά πάντων…

Στο βάρος πιθανόν έβλεπε και τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη, ο οποίος προ ημερών είχε απαντήσει εξ ίσου σκληρά τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, αναφέροντας ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ από τα Γιάννινα, υποστήριξε ότι τελευταίο διάστημα αυξάνονται τα φαινόμενα ορισμένοι αιρετοί του Δεύτερου Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης να εξαπολύουν επίθεση και να φέρονται με ασέβεια απέναντι στους δημάρχους.

Το γεγονός ότι διαχειρίζονται χρήματα που προέρχονται από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους θα έπρεπε να τους κάνει περισσότερο προσεκτικούς καθώς πρόκειται για χρήματα που ανήκουν στους πολίτες και θα πρέπει να αξιοποιούνται για το εθνικό συμφέρον και την τοπική ανάπτυξη.

«Ας λειτουργήσουν λοιπόν ως θεματοφύλακες και να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης των έργων.

Να σημειωθεί ότι πέραν αυτών των περιπτώσεων υπάρχουν και οι Περιφερειάρχες εκείνοι που συνεργάζονται με υποδειγματικό τρόπο με τους δημάρχους. Για το καλό του τόπου και των πολιτών εργάζονται καθημερινά για να βελτιωθούν οικονομικοί δείκτες της ανάπτυξης και για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για σημαντικές υποδομές.

Πάντως οι όποιες αρνητικές συμπεριφορές δε θα μένουν αναπάντητες. Ως ΚΕΔΕ θα παρακολουθούμε από κοντά και θα τις δημοσιοποιούμε. Καμία τοπική κοινωνία και κανένας δήμαρχος δεν είναι μόνοι τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΚΕΔΕ.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ