ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων: Να αποσυρθεί το φορολογικό νομοσχέδιο

pasok kinal

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Ιωαννίνων ζητά την άμεση απόσυρση του φορομπηχτικού νομοσχεδίου.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι το  νέο φορολογικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, με την εισαγωγή τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος για τους επιστήμονες και τους ελεύθερους επαγγελματίες, αποτελεί έναν οριζόντιο και αναχρονιστικό τρόπο φορολόγησης που αδικεί καταφανώς μια μεγάλη μερίδα της ελληνικής κοινωνίας.

Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αγνοούν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις για μείωση της φορολογίας, τη μη επιβολή νέων φόρων, την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και τη μείωση των τεκμηρίων.

Η αναξιοπιστία τους είναι αδιαμφισβήτητη.

Η φορολόγηση με βάση τεκμαρτό εισόδημα, ήτοι με εισόδημα που δεν έχει αποκτηθεί, πλήττει τους αδύναμους νέους ελεύθερους επαγγελματίες, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την μεσαία τάξη, αφήνοντας ουσιαστικά στο απυρόβλητο τους «μεγάλους» και ισχυρούς που φοροδιαφεύγουν και φοροαποφεύγουν τεχνηέντως, μέσω φορολογικών παραδείσων.

Η Κυβέρνηση δεν αξιοποιεί τα ψηφιακά εργαλεία που εφαρμόζονται στις Χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ζητά την άμεση απόσυρση του εν λόγω φορομπηχτικού νομοσχεδίου και καταδικάζει απερίφραστα την πρακτική της Κυβέρνησης να κατηγορεί αδιακρίτως τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιστήμονες ως φοροφυγάδες.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων καλεί όλους τους επιστήμονες και τους ελεύθερους επαγγελματίες, να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 22/11/2023 και ώρα 10:30 έξω από την Περιφέρεια Ηπείρου!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ