Παρουσίαση βιβλίου του Γιώργου Παππά

giorgos pappas vivlio

«Οι επόμενες δύο βδομάδες θα είναι κρίσιμες…». Μία φράση που ακούστηκε περισσότερο από πολλές άλλες στην διάρκεια της πανδημίας, έγινε τίτλος βιβλίου.

Πρόκειται για το βιβλίο του παθολόγου Γιώργου Παππά, ο οποίος, κυρίως μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, έγραφε και μοιραζόταν με τους διαδικτυακούς του φίλους το ημερολόγιο της πανδημίας.

Το βιβλίο του Γιώργου Παππά παρουσιάζεται την Δευτέρα 4 Ιουλίου από τις εκδόσεις Διόπτρα και το βιβλιοπωλείο Αναγνώστης.

Η παρουσίαση θα γίνει στις 20:30 στον Αύλειο Χώρο του Αρχοντικού Πυρσινέλλα (Παπάζογλου και Αραβαντινού).

Θα προλογίσει ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Τιτίκα Τζάλλα, Εκδότης της εφημερίδας «Ηπειρωτικός Αγών»

Σπύρος Γόγολος, Φιλόλογος/ Συγγραφέας

Λεωνίδας Χρήστου, Καθηγητής Παθολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Λίγα λόγια για το βιβλίο

«Οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες». Σε όλη τη διάρκεια της έξαρσης του Covid-19 και της απομόνωσης που επέφερε, ο συγγραφέας εξηγούσε και καθησύχαζε έναν μεγάλο κύκλο ανθρώπων με τις αναρτήσεις του γύρω από το θέμα στο Facebook.

Mε χιούμορ, γνώση και λογική, θύμιζε τον απώτερο σκοπό, αυτό που τελικά κατορθώσαμε ως κοινωνία: Παρά την κούραση είμαστε ακόμη εδώ και έχουμε προφυλάξει αποτελεσματικά τους δικούς μας ευπαθείς.

Μας λείπουν αγαπημένοι άνθρωποι του ευρύτερου κύκλου μας που δεν πρόλαβαν να πάρουν τα δώρα της επιστήμης κι αυτός είναι ο λόγος που αισθανόμαστε ακόμη περισσότερο ευτυχείς που ζούμε σήμερα εδώ που ζούμε, ώστε να έχουμε ένα όπλο απέναντι στον ιό, ώστε να μπορούμε να βγούμε από αυτή την ιστορία όλοι, μαζί.

Πάρα πολλές μέρες ήταν δύσκολες, και τα σημάδια της πανδημίας θα είναι ορατά πάνω μας.

Αλλά ορατή πάνω μας θα είναι και η επιτυχία του να είμαστε εδώ πλήρεις και ακέραιοι, μαζί.

Μια ματιά στους φόβους, τις ελπίδες, τα συναισθήματά μας, στον τρόπο που καλούμαστε να προσαρμοστούμε στις μεγάλες προκλήσεις της ζωής και μια εκλαϊκευμένη προσέγγιση πολλών ζητημάτων ιατρικής και δημόσιας υγείας από μια αυθεντία του αντικειμένου.

Ένα βιβλίο για το μέλλον μας στον αιώνα των πανδημιών.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γιώργος Παππάς ζει και εργάζεται στα Ιωάννινα ως παθολόγος. Απόφοιτος και διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, έχει μακρό ερευνητικό έργο διεθνούς αναγνώρισης σε θέματα ζωονόσων και ετοιμότητας αντιμετώπισης επιδημιών (φυσικών και προκλητών). Είναι παντρεμένος με την Άννα Μπετούνη, δασκάλα κλασικού και σύγχρονου χορού, και έχουν δύο παιδιά, τον Τάσο και την Αλεξάνδρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ