Παρουσίαση βιβλίου Γ. Μπουτάρη: «Εξήντα χρόνια τρύγος»

mpoutaris trigos

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και οι Εκδόσεις Πατάκη, με την υποστήριξη του βιβλιοπωλείου Αναγνώστης, παρουσιάζουν την Τρίτη 30 Νοεμβρίου στις 20:00, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής», το βιβλίο του ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ σε συνεργασία με τη ΜΑΡΙΑ ΜΑΥΡΙΚΑΚΗ «Εξήντα χρόνια τρύγος…».

Με τους συγγραφείς θα συνομιλήσει ο Μωυσής Ελισάφ, δήμαρχος Ιωαννίνων.

Ο Γιάννης Μπουτάρης γεννήθηκε το 1942 στη Θεσσαλονίκη. Πτυχιούχος χημικός του ΑΠΘ, διπλωματούχος οινολόγος και συνεχιστής της πλούσιας οικογενειακής παράδοσης στα κρασιά, μέσω της εταιρείας «Ι. Μπουτάρης & Υιός», την οποία ίδρυσε ο παππούς του το 1879. Από την εταιρεία «Μπουτάρης» αποχώρησε το 1996 και ίδρυσε την εταιρεία «Κυρ-Γιάννη» ‒ με  τα  ομώνυμα  κρασιά και τα οινοποιεία σε ιδιόκτητους αμπελώνες, στο Γιαννακοχώρι Νάουσας και στο Αμύνταιο‒, την οποία σήμερα διευθύνουν οι δύο του γιοι. Έχει διατελέσει πρόεδρος και μέλος διοικήσεων πλήθους φορέων, επαγγελματικών, περιβαλλοντικών και πολιτιστικών∙ ενδεικτικά: Διεθνής Ακαδημία Οίνου, Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου, Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου & Οίνου, Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, WWF Ελλάς. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και του Κέντρου Υποστήριξης Εξαρτημένων «Όασις», καθώς και ιδρυτής του «Αρκτούρου», οργανισμού για την προστασία της καφετιάς αρκούδας και της άγριας ζωής. Έχει τιμηθεί με πολλές διεθνείς και εθνικές διακρίσεις. Εξελέγη δήμαρχος Θεσσαλονίκης το 2010 για δύο διαδοχικές θητείες, έως το 2019. Σήμερα είναι Πρόεδρος του Μουσείου Ολοκαυτώματος της Ελλάδας.

Η Μαρία Μαυρικάκη γεννήθηκε το 1964 στο Περιστέρι. Χρονογραφήματα και επιφυλλίδες της δημοσιεύονται στο λογοτεχνικό περιοδικό Δέκατα, στις ηλεκτρονικές εφημερίδες Athens Voice, BookPress, Atlantea.news, καθώς και στο προσωπικό της ιστολόγιο exartatai.blogspot.com.

Σε συνεργασία με τον Γιάννη Μπουτάρη, συνέγραψε τη μαρτυρία του ΕΞΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΡΥΓΟΣ…, Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ, 2020. Άλλα έργα της, το μυθιστόρημα «Περαστικά», Εκδόσεις Αίολος, 2019, και το υπό έκδοση» ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ – Μια ιστορία ζωής δίπλα στο εξαρτημένο μέλος της οικογένειας», Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ, 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ