Παρουσίαση του αρχαιολογικού έργου στη ΒΔ Ελλάδα

dodoni stoa2

dodoni stoa2

Η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, οι Εφορείες Αρχαιοτήτων και οι Υπηρεσίες Νεωτέρων Μνημείων ΒΔ Ελλάδας & Νησιών του Ιονίου οργανώνουν το «2ο Αρχαιολογικό Έργο στη Βορειοδυτική Ελλάδα & τα Νησιά του Ιονίου».

Το 2ο Συνέδριο θα φιλοξενηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από 23 έως 26 Νοεμβρίου 2017.

Η έναρξη θα γίνει την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου, ώρα 17:00.

Παράλληλα, στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια δύο εκθέσεων: «Φινλανδοί αρχιτέκτονες. Με το βλέμμα στην Ελλάδα» με σκίτσα καιφωτογραφίες, σε συνεργασία με το Φινλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών, και «Τέχνη που μίσεψες» με δημιουργίες της εικαστικού Έφης Σταύρου.

Στο Συνέδριο συμμετέχουν 80 προφορικές και επιτοίχιες ανακοινώσεις από 120 περίπου αρχαιολόγους, ιστορικούς, συντηρητές, αρχαιομέτρες, παλαιοντολόγους, νομισματολόγους, φιλολόγους, αρχιτέκτονες- μηχανικούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές. Θα παρουσιαστεί κυρίως το έργο περιφερειακών υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού στην παραπάνω περιοχή κατά την τελευταία τριετία και οι συνεργασίες, που αναπτύχθηκαν με πανεπιστημιακά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα της ημεδαπής και αλλοδαπής.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ