Παρούσα και στο Παρίσι η Ορθοπεδική Άρτας

nosokomeio artas

Παρουσία και στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Αρθροσκόπησης-Αθλητικών Κακώσεων είχε η Ορθοπεδική Κλινική της Άρτας.

 Το συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αρθροσκόπησης και Αθλητικών κακώσεων (ESSKA), διεξήχθη στο Παρίσι με μεγάλη επιτυχία μετά την άρση των περιορισμών λόγω πανδημίας.  Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια στον κόσμο στο συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο.  Οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τους 3800.

Ο γιατρός  Βασίλειος Χουλιάρας (Δ/ντής Ε.Σ.Υ) στην ομιλία του ανέπτυξε τις σύγχρονες θέσεις και τάσεις σχετικά με την δυσπλασία της τροχιλίας. Επιπρόσθετα η Ορθοπεδική κλινική σε συνεργασία με το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου συμμετείχαν στο επιστημονικό πρόγραμμα του πανευρωπαϊκού συνεδρίου με αναρτημένη ανακοίνωση (poster). Το θέμα πραγματεύονταν την εμβάπτιση του μοσχεύματος οπίσθιων μηριαίων σε βανκομυκίνη και τη συμβολή αυτής της πρακτικής στην πρόληψη μετεγχειρητικής λοίμωξης μετά από συνδεσμοπλαστική πρόσθιου χιαστού.

Ο κ. Χουλιάρας επίσης, ανανέωσε την θητεία του για 2 ακόμη έτη (2022-2024) ως μέλος της επιτροπής που εξειδικεύεται στην αστάθεια της επιγονατιδομηριαίας αρθρώσεως.

Η συνεργασία και συμμετοχή τμημάτων του Νοσοκομείου Άρτας σε ένα τέτοιο συνέδριο λογίζεται ως απόδειξη και επιστημονικού πέρα απ΄το κλινικό έργο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ