Πάρκο ορεινών δραστηριοτήτων… Έμεινε στις υπογραφές!

katafigio teodorina

Ιούλιος 2020.. Στο Υπουργείο Υποδομών υπογράφεται η προγραμματική σύμβαση για την δημιουργία του ψυχαγωγικού πάρκου ορεινών δραστηριοτήτων στη θέση Σταυρός Θεοδωριάνων στα Τζουμέρκα.

Ακολουθούν οι πανηγυρικές ανακοινώσεις και το φωτογραφικό υλικό…

Το έργο έχει προυπολογισμό πέντε εκατομμύρια ευρώ και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει πίστα χιονοδρομίας, παιδική χαρά, πεδίο ιππασίας, πεδίο «Paintball», πεδίο αναρρίχησης, πεδίο τοξοβολίας, πεδίο σαλέ και παρατηρητήριο.

Μερικούς μήνες αργότερα γίνεται μία ακόμη σύσκεψη που σχετίζεται με τις αποφάσεις για την Διεύθυνση του Υπουργείου που θα τρέξει τις διαδικασίες…

Έκτοτε η τύχη του σημαντικού αυτού έργου αγνοείται!

Φορείς των Θεοδώριανων απευθύνονται με ανοιχτή επιστολή τους στον Πρωθυπουργό καθώς κανένας δεν είναι σε θέση να τους ενημερώσει επίσημα για το έργο ενώ οι ψίθυροι ότι ο σχεδιασμός εγκαταλείπεται οριστικά γίνονται όλο και περισσότεροι. Την επιστολή υπογράφουν η Αδελφότητα Θεοδωριανιτών Άρτας, ο Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Συνδιοκτησίας Ακινήτου Θεοδωριάνων, ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος ΚΩΣΤΗΛΑΤΑ, ο Σύλλογος Θεοδωριανιτών Άρτας ΟΙ ΟΡΕΙΝΟΙ και ο Πολιτιστικός σύλλογος Θεοδωριάνων: Άνθιμος Αργυρόπουλος.

«Σύμφωνα με πληροφορίες από στελέχη του κόμματός σας, που επιθυμούν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, έχει ληφθεί απόφαση  να μην προχωρήσει το έργο και γι’  αυτό μέχρι σήμερα καθυστερεί και δεν έχει γίνει καμία περαιτέρω ενέργεια και τούτο, διότι η πίστωση εγκρίθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση (Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) και το έργο είναι κοντά στο χωριό του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, το Αθαμάνιο.

Κατά την τελευταία επίσκεψη του στο χωριό μας τα Θεοδώριανα στις 16 Αυγούστου 2022 ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Στύλιος, δήλωσε ότι το έργο δεν προχωρεί γιατί δεν υπάρχει κατάλληλος μελετητής προκειμένου να δοθεί το έργο απ’ ευθείας.  Αλήθεια έγινε πρόσκληση από το αρμόδιο Υπουργείο και δεν εμφανίστηκε κανείς;

Ο Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων κ. Χρήστος Χασιάκος όταν ρωτήθηκε σχετικά μέσα στο δημοτικό συμβούλιο τι γίνεται με το πάρκο ορεινών δραστηριοτήτων, απάντησε ότι το θέμα το χειρίζεται ο κ. Στύλιος! (Αλήθεια αναρωτιόμαστε ο κ. Δήμαρχος δεν έχει προσωπικότητα ή το θάρρος και την τόλμη να σηκώσει το τηλέφωνο να επικοινωνήσει με τον αρμόδιο Υπουργό ή Υφυπουργό και να διαμαρτυρηθεί για την καθυστέρηση του έργου ή είναι μόνο για φωτογραφίες;) Δεν εμπίπτει στις νόμιμες αρμοδιότητες του;» αναφέρουν στην επιστολή και ζητούν συγκεκριμένες απαντήσεις για ένα έργο εγκεκριμένο και με δεσμευμένες πιστώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ