Πάργα: ΕΚΑΒ με… βάρδιες και Κέντρα Υγείας υπολειτουργούν!

mesopotamos ekav

Σε πλήρη υπολειτουργία εν μέσω της θερινής περιόδου και της αυξημένης τουριστικής κίνησης έχουν οδηγηθεί τα Κέντρα Υγείας Καναλακίου και Πάργας ενώ εξαιρετικά προβληματική είναι η κάλυψη της περιοχής από τον σταθμό του ΕΚΑΒ στο Μεσοπόταμο.

Συγκεκριμένα και  σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς ενημερώνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο, η κατάσταση επιδεινώθηκε μετά τις αιφνίδιες μετακινήσεις ιατρών των Κέντρων Υγείας, που οδηγούν σε ορισμένες περιπτώσεις και σε παραιτήσεις τους από το Ε.Σ.Υ,  όσο και για την πλημμελή λειτουργία του σταθμού  ΕΚΑΒ Μεσοποτάμου με μόνο δύο βάρδιες για πέντε ημέρες, κάτι που μπορεί να στοιχίσει σε ανθρώπινες ζωές. 

Με δεδομένο ότι ο Δήμος Πάργας αποτελεί έναν από τους πιο γνωστούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας και το ότι κατά τους θερινούς μήνες ο πληθυσμός του πολλαπλασιάζεται, είναι προφανές σε όλους  ότι οι ήδη αυξημένες ανάγκες για ιατρική περίθαλψη πρώτου βαθμού μεγαλώνουν δραματικά και απαιτούν την ενίσχυση των δομών υγείας της περιοχής.

Ο Δήμος Πάργας από την πλευρά του αναγνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο της πρωτοβάθμιας περίθαλψης παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια όπου του έχει ζητηθεί, με υλικοτεχνική υποδομή, με συντήρηση κτηρίων, με παραχώρηση δημοτικών ακινήτων  για την φιλοξενία των δομών υγείας, καθώς και έχει θεσπίσει ειδικό βοήθημα για το ενοίκιο ιατρών που τα στελεχώνουν.

Πέρα από τις πολλές τηλεφωνικές επικοινωνίες που έχουν ήδη γίνει, η Δημοτική Αρχή με επιστολή που έχει αποστείλει, κρούει τον κώδωνα του κίνδυνου για τις αδυναμίες σε όλους τους υπευθύνους και καλεί το Υπουργείο Υγείας, την 6η ΥΠΕ και την Διοίκηση του ΕΚΑΒ, να λάβουν κάθε μέτρο για την άμεση επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος, κοινοποιώντας την και στους Βουλευτές Πρέβεζας.

Ο Δήμος Πάργας εκφράζοντας το σύνολο της κοινωνίας, καλεί όλους τους υπευθύνους να αντιμετωπίσουν το ζήτημα με την δέουσα σοβαρότητα και με γνώμονα τον σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή, ώστε να προσφέρεται σε δημότες και επισκέπτες η απαραίτητη υγειονομική ασφάλεια που δικαιούνται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ