Πάργα: Αναλαμβάνουν και τη φιλοξενία γιατρών!

pargapano

pargapano

Ένα ακόμη κίνητρο δίνει ο Δήμος Πάργας προκειμένου να συμβάλλει στην στελέχωση των Κέντρων Υγείας, τα οποία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Ο Δήμος, με απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο, προχωρά στην κάλυψη των εξόδων διαμονής για τέσσερις επικουρικούς γιατρούς, εγκρίνοντας το ποσό των 15 χιλιάδων ευρώ για τον σκοπό αυτό.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία οι ΟΤΑ και τα ΝΠΔΔ, μπορούν να παρέχουν στον επικουρικό ιατρό και τον ιατρό υπηρεσίας υπαίθρου της περιοχής τους, για όλη τη διάρκεια της σύμβασης ή της θητείας τους, δωρεάν σίτιση, κατάλληλο κατάλυμα διαμονής ή και χρηματικά επιδόματα για την κάλυψη των αναγκών αυτών» και ότι σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση ολόκληρος ο νομός Πρέβεζας υπάγεται στις άγονες και προβληματικές περιοχές.

«Μετά τη δωρεάν παραχώρηση της χρήσης δημοτικού κτηρίου για να δημιουργηθεί Τομέας ΕΚΑΒ Πάργας- Καναλλακίου, ο Δήμος μας παίρνει μία ακόμη σημαντική πρωτοβουλία για να υπάρξουν καλύτερες υπηρεσίες υγείας για τους συμπολίτες μας.

Αναλαμβάνουμε τα έξοδα διαμονής τεσσάρων επικουρικών ιατρών, για να στελεχωθούν καλύτερα τα δύο Κέντρα Υγείας Καναλλακίου και Πάργας.

Δίνουμε έτσι ένα σημαντικό κίνητρο σε νέους ιατρούς να έλθουν στην περιοχή μας και καλούμε το Υπουργείο Υγείας να προκηρύξει τις αντίστοιχες θέσεις», ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πάργας Αντώνης Νάστας.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ