Πάργα… Αν οι ξένοι μάθουν ότι δεν υπάρχουν γιατροί…

kentro ig poreia

kentro ig poreia

Ζήτημα ζωής και θανάτου χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Πάργας Αντώνης Νάστας, το θέμα της ιατρικής κάλυψης στην περιοχή, τονίζοντας τις τεράστιες συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν για τον τουριστικό κλάδο και την τουριστική κίνηση της περιοχής.

Τα δύο Κέντρα Υγείας του Δήμου, το Κέντρο Υγείας Πάργας και το Κέντρο Υγείας Καναλλακίου υπολειτουργούν. Λόγω της έλλειψης γιατρών, κάνουν εφημερίες το ένα τις μονές και το άλλο τις ζυγές ημέρες του μήνα. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι στο επίπεδο της Πρωτοβάθμιας Υγείας, ο μισός πληθυσμός του Δήμου μένει ακάλυπτος καθημερινά.

Ειδικά για το Κέντρο Υγείας Πάργας, το οποίο θα καταλήξει στο κλείσιμο όταν τα επόμενα δύο χρόνια συνταξιοδοτηθούν οι δύο ειδικευμένοι γιατροί που υπηρετούν, το πρόβλημα έχει να κάνει με την υγεία των κατοίκων αλλά και με την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

«Καταλαβαίνετε την τεράστια ζημιά που θα γίνει στον τουρισμό όταν τα ξένα ταξιδιωτικά γραφεία αντιληφθούν την έλλειψη ιατρικής κάλυψης στην περιοχή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νάστας!

Ο Δήμος ζητά την προκήρυξη μόνιμων θέσεων γιατρών ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργία των Κέντρων Υγείας.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ