Παραιτήσεις, αποχωρήσεις κι ένταση στο Δ.Σ. Ηγουμενίτσας

DS_HGOYMENITSASΕπεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας. Η συνοχή της παράταξης της πλειοψηφίας κρέμεται από μία κλωστή και φαίνεται πως το επόμενο διάστημα δεν θα είναι εύκολο για τη Δημοτική Αρχή.

Την πρόθεσή του να αποχωρήσει με τη λήξη της θητείας του από το συνδυασμό του Δημάρχου Ηγουμενίτσας Γιώργου Κάτσινου, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του οργάνου κ. Θωμάς Παππάς, φανερά ενοχλημένος από την πρωτοβουλία του πρώτου, να συζητήσει το ενδεχόμενο παραίτησής του κ. Παππά στην εκτελεστική επιτροπή της Δημοτικής Αρχής, εν τη απουσία του.

O Δήμαρχος, τηρώντας όπως είπε τα συμφωνηθέντα ανάμεσα στη δημοτική ομάδα, ζήτησε επίσης τις παραιτήσεις όλων των αντιδημάρχων, αφού όπως εξήγησε στο σώμα, υπήρχε δέσμευση να γίνει αντικατάσταση των οργάνων στο μέσον της θητείας.

Ο κ. Παππάς, διαφώνησε με την άποψη αυτή, επισημαίνοντας ότι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι εκλεγμένος από το όργανο και όχι διορισμένος από το Δήμαρχο και θεωρώντας άκομψο να του ζητείται να παραιτηθεί 2 μόλις μήνες πριν λήξει η θητεία του, στο τέλος του έτους και αφήνοντας να εννοηθεί ότι η πρωτοβουλία αυτή του Δημάρχου έχει να κάνει με τις διαφωνίες που ο κ. Παππάς έχει κατά το παρελθόν εκφράσει σε αποφάσεις της δημοτικής αρχής. Ο κ. Παππάς ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία πρόθεση να παραιτηθεί πριν από τη λήξη της θητείας του και προκάλεσε το Δήμαρχο να προχωρήσει σε πρόταση μομφής κατά του προέδρου αν επιθυμεί την αντικατάστασή του.

Στο ίδιο Δ.Σ. παραιτήθηκε και από Δημοτικός Σύμβουλος, ο Αντιδήμαρχος έργων κ. Κώστας Δημητρίου με επιστολή του που διάβασε ο ίδιος στο σώμα.

Ο κ. Δημητρίου εξήγησε ότι παραιτήθηκε από Δημοτικός Σύμβουλος τηρώντας την συμφωνία που είχε κάνει με τον κ. Λευτέρη Λιώνη, με τον οποίο είχε ισοψηφήσει στις Δημοτικές εκλογές.

Η ενδεχόμενη αποχώρηση του κ. Παππά, αφήνει τη Δημοτική Ομάδα «Κοινωνία Αξιών» με δύο μέλη λιγότερα, αφού έχει ήδη αποχωρήσει η κα Τίνα Μπότσαρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ