Παραίτηση Στασινού, εμπλοκή με τη διαδοχή του

stasinos_paulosΤο όχι θα με σκότωνε, δηλώνει ο πρώην βουλευτής Άρτας

Με δεδομένες τις πιέσεις και τα τελεσίγραφα των δανειστών και εταίρων, η χώρα καλείται να λάβει την τελική απόφαση για το νέο Μνημόνιο, που οδηγεί σε εξαθλίωση τους πολίτες. Ήδη, στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση έχει δημιουργηθεί κλίμα αναταραχής, καθώς βουλευτές δηλώνουν ότι θα καταψηφίσουν τα επώδυνα μέτρα την Κυριακή.

Από βουλευτής του ΠΑΣΟΚ παραιτήθηκε ο Παύλος Στασινός από την Άρτα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής απέστειλε σχετική επιστολή παραίτησης προς τον πρόεδρο της Βουλής.

Την θέση του κ. Στασινού στη Βουλή παίρνει ο νυν δήμαρχος Άρτας Γιάννης Παπαλέξης, ο οποίος φυσικά αρνείται κάτι τέτοιο, ενώ αμφίβολο είναι ότι ο  επόμενος στη σειρά είναι ο μηχανικός Χρήστος Γκόκας, θα ορκιστεί βουλευτής.

Σε συζήτηση του ο κ. Παύλος Στασινός, με δημοσιογράφους αμέσως μετά την παραίτηση του, υποστήριξε ότι η παραίτηση του ήταν μονόδρομος, καθώς “οι ιδεοληπτικές εμμονές της τρόικας σε σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα που βαθαίνουν την ύφεση και φτωχαίνουν τον λαό προβληματίζουν και ανησυχούν”.

“Το όχι θα με σκότωνε” κατέληξε ο βουλευτής για να εξηγήσει γιατί επέλεξε τον δρόμο της παραίτησης από το βουλευτικό αξίωμα και όχι την ανεξαρτητοποίηση.

Στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο ο κ. Στασινός αναφέρει: Κύριε  Πρόεδρε, με την παρούσα επιστολή σας υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του Βουλευτή του Νομού Άρτας. Οι εκβιασμοί της τρόικας και οι ιδεοληπτικές εμμονές σε σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα που βαθαίνουν την ύφεση, αυξάνουν την ανεργία και τη φτώχεια και διαρρηγνύουν τον κοινωνικό ιστό της χώρας, βαθιά ανησυχούν και προβληματίζουν. Δεδομένης της θέσης του κόμματός μου στη νέα δανειακή σύμβαση, θεωρώ  ότι η παραίτησή μου είναι μονόδρομος.

Με Τιμή 

ΠΑΥΛΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ