Παρέμβαση των γιατρών για τη λεωφόρο Νιάρχου

panepis ioann16

panepis ioann16

Στο ζήτημα που ανέκυψε με την λεωφόρο Νιάρχου παρεμβαίνει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου, καταθέτοντας τις απόψεις της για το συγκεκριμένο έργο, το οποίο χαρακτηρίζει υψίστης προτεραιότητας και ζητά την άμεση υλοποίησή του.

Στην ανακοίνωση της ΕΙΝΗ, τονίζεται ότι ο δρόμος που συνδέει την πόλη με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και το Πανεπιστήμιο δέχεται μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο και δημιουργούνται καθημερινά προβλήματα ενώ συχνά είναι τα ατυχήματα που καταγράφονται.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση σημειώνεται:

Ενημερωθήκαμε ότι το έργο «Κατασκευή οδός Σταύρου Νιάρχου» που αποτελεί πάγιο αίτημα τόσο των εργαζομένων στο ΠΓΝΙ, στο Πανεπιστήμιο, των φοιτητών όσο και των κατοίκων του Νοτιου Δυτικού Τομέα του λεκανοπεδίου, αλλά και ολόκληρης της περιφέρειας, ταξινομήθηκε ως έργο 2ηςπροτεραιότητας στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου.

Θεωρούμε ότι είναι έργο πρώτιστης σημασίας για την ομαλή και ασφαλή πρόσβαση πρωτίστως των ασθενών, των φοιτητών των εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και στο Πανεπιστήμιο.

Η οδός αυτή υποδέχεται ένα τεράστιο και σημαντικό φόρτο κυκλοφορίας και ειδικά από την πόλη των Ιωαννίνων με κατάληξη το Νοσοκομείο και το Πανεπιστήμιο σε καθημερινή βάση.

Η σημερινή κατάσταση δημιουργεί καθημερινά προβλήματα συμφόρησης και είναι αιτία πολλαπλών τροχαίων ειδικά στην έξοδο από το Νοσοκομείο .

Η πρόσφατη χιονόπτωση στην πόλη μας ανέδειξε την αναγκαιότητα άμεσης κατασκευής του έργου.

Ως ΕΙΝΗ επισημαίνουμε για μια ακόμη φορά τα προβλήματα που δημιουργούνται από την υπάρχουσα κατάσταση και ζητάμε την επανεξέταση των προτεραιοτήτων στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου και την ένταξή του ως έργο ΠΡΩΤΗΣ προτεραιότητας.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ