Παρέμβαση της ΑΔΕΔΥ για τους εκπαιδευτικούς που διώκονται στα Γιάννινα

Συνεργείο πραγματοποιεί απολύμανση σε σχολείο, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020,στα Ιωάννινα. Σε ισχύ τέθηκε στις 6 το πρωί η εφαρμογή των πρόσθετων αυστηρών μέτρων με απαγόρευση κυκλοφορίας, για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού, που ανακοίνωσε στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.  ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΑΠΑΚΟΥΣΗΣ

Το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ και η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων συναντήθηκαν με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, με αφορμή την κατάθεση αγωγών σε βάρος εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας από γονείς, επειδή κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, υλοποίησαν τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας και δεν επέτρεψαν την είσοδο μαθητών στο σχολικό χώρο χωρίς self-test.

Από τη συνάντηση προέκυψε, ότι δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας για την υλοποίηση των διατάξεων του νόμου (Ν4795/21), που προβλέπουν νομική υποστήριξη στους δημόσιους λειτουργούς όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με δικαστικές διώξεις εκ μέρους ιδιωτών, επειδή εκτέλεσαν τα καθήκοντά τους.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων, ζητά από την Εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και τις Εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, (σχετικά έγγραφα έχουν ήδη αποστείλει προς τις ομοσπονδίες τους, η ΕΛΜΕ και ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας ) να παρέμβουν άμεσα προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για την έκδοση των αποφάσεων που αφορούν την νομική υποστήριξη όσο και την παρέμβαση του Ελληνικού δημοσίου στην εκδίκαση της υπόθεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ