Παρέμβαση Τασούλα για την πτήση Ιωαννίνων- Ηρακλείου ζητά η Ένωση Ξενοδόχων

ioannina irakleio

H Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής και βουλευτή Ιωαννίνων κ. Κωνσταντίνο Τασούλα ζητώντας τη συμβολή του για την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την άγονη γραμμή Ιωάννινα–Ηράκλειο Κρήτης.

Στην επιστολή τονίζεται πως η εν λόγω αεροπορική σύνδεση θα ωφελήσει τόσο τον τουρισμό και την επιχειρηματικότητα όσο και τις τοπικές οικονομίες και τους πολίτες των δύο περιοχών. 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, η επαναπροκήρυξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την άγονη αεροπορική γραμμή Ιωάννινα-Ηράκλειο Κρήτης αναμένεται με αγωνία από πλήθος επαγγελματικών φορέων αλλά και πολιτών τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο μετά την πρώτη άγονη διαδικασία του διαγωνισμού, αναμένεται εδώ και έναν χρόνο η επαναπροκήρυξή του χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει κάποια νεότερη ενημέρωση.

Ακόμη, σημειώνεται πως η δρομολόγηση της συγκεκριμένης πτήσης είναι πολύ σημαντική και για τις δύο Περιφέρειες με δεδομένο πως υπάρχει μεγάλη ζήτηση αμφίδρομα για την οργάνωση τουριστικών πακέτων, οργανωμένων εκδρομών συλλόγων και σχολικών ιδρυμάτων, αλλά και μεγάλη ζήτηση για τη μετακίνηση μεμονωμένων τουριστών. Παράλληλα, είναι εξαιρετικά σημαντική για τη μετακίνηση φοιτητών που σπουδάζουν στα δύο μεγάλα περιφερειακά πανεπιστήμια των Ιωαννίνων και της Κρήτης, καθώς και για την ομαλότερη διεξαγωγή της πληθώρας επιστημονικών και εκπαιδευτικών συνεδρίων που διεξάγονται συχνά και στις δύο περιοχές. Υπογραμμίζεται, επιπλέον, πως υπάρχει σημαντικός αριθμός πολιτών που μετακινείται με μεγάλη συχνότητα μεταξύ των περιοχών για επαγγελματικούς και άλλους λόγους.

Η επιστολή καταλήγει ζητώντας τη συμβολή του για την άμεση επαναπροκήρυξη της διαγωνιστικής διαδικασίας με τη διατήρηση του ύψους της επιδότησης και την παράλληλη μείωση των εβδομαδιαίων αεροπορικών συνδέσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ