Παρέμβαση Επιμελητηρίου για το λιμάνι

egnatia-limani

Την διαφωνία του με την πώληση του λιμανιού Ηγουμενίτσας εκφράζει το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας με επιστολή του προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας.

Όπως σημειώνει πρόκειται για έναν κερδοφόρο οργανισμό του ελληνικού δημοσίου με σημαντικό αναπτυξιακό ρόλο για την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου.

Το Επιμελητήριο επισημαίνει ότι αν υπάρχουν νομικές δεσμεύσεις για πώληση τότε αυτή θα πρέπει να αφορά αποκλειστικά και μόνο λιμενικές εγκαταστάσεις και πριν την ολοκλήρωσή της θα πρέπει να αποδοθούν στο Δήμο η χερσαία ζώνη, το παλιό λιμάνι, το παρκινγκ και να αναθεωρηθούν οι χάρτες παραχώρησης σε Σύβοτα, Πλαταριά και Σαγιάδα. 

«Ο ανάδοχος θα πρέπει να αναλάβει ρητή δέσμευση με σαφές χρονοδιάγραμμα για την  υλοποίηση των δύο πολύ σημαντικών έργων υποδομής για την Θεσπρωτία, της μαρίνας Ηγουμενίτσας και του Εμπορευματικού Κέντρου Θεσπρωτίας, όπως έχουν σχεδιασθεί και δρομολογηθεί, χωρίς εκπτώσεις ποιοτικές και ποσοτικές, με πλήρη δικαιώματα στο ελληνικό δημόσιο και στην τοπική κοινωνία.

Αυτό το τρίπτυχο πιστεύουμε ότι όχι μόνο εκφράζει απόλυτα την θέληση της τοπικής και Ηπειρωτικής γενικά επιχειρηματικής κοινότητας, αλλά συμπτύσσει παράλληλα και τις θέσεις όλων των κοινωνικών εταίρων της Θεσπρωτίας και της Ηπείρου, και σας καλούμε να το λάβετε πολύ σοβαρά υπόψη σας, καθώς ουσιαστικά θα κρίνει την επόμενη ημέρα (του ιδιώτη) στο πανηπειρωτικό Λιμάνι μας», επισημαίνει το Επιμελητήριο στην επιστολή του. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ