Παρέμβαση Δένδια για τη σύλληψη του υποψηφίου στη Χιμάρα

dendias

Στη σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη υποψηφίου δημάρχου της Χιμάρας δύο μέρες πριν από τις εκλογές αναφέρθηκε προσερχόμενος στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών ο Νίκος Δένδιας.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στη σύλληψη του υποψήφιου δημάρχου Χιμάρας Φρέντι Μπελέρη, δηλώνοντας πως «εάν δεν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία, η σύλληψη υποψηφίου δημάρχου δυο μέρες πριν τις εκλογές είναι ένα απόλυτο σκάνδαλο.

Η ελληνική κυβέρνηση θα το παρακολουθήσει εξαιρετικά στενά. Επαναλαμβάνω – κάτι που αναγνώρισε άλλωστε και ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα- η σύλληψη υποψηφίου δημάρχου δύο μέρες πριν από εκλογές συνιστά σκάνδαλο, αν δεν υπάρχουν στοιχεία.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελία Αυλώνας εξέδωσε νωρίς το μεσημέρι ένταλμα σύλληψης του Μπελέρη με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων.

Εν τω μεταξύ σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός Ράμα ανέφερε η σύλληψη θα πρέπει να είναι «τεκμηριωμένη με στοιχεία και νομικά κατοχυρωμένη».

Κάλεσε, δε, την πολιτική να μη σπεύσει να προβεί σε συμπεράσματα και να αφήσει ανεπηρέαστο το ανακριτικό έργο των αρμόδιων αρχών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ