Παρελάσεις: Πως γιόρτασε η Ήπειρος…

PARELASH_IOANNINAΉταν η πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια όπου στα Γιάννινα, τον τόπο που γράφηκαν οι πιο λαμπρές σελίδες του έπους του 40, η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου ματαιώθηκε. Και δεν ματαιώθηκε μόνο της μαθητιώσας νεολαίας –που θα είχε μία λογική λόγω της έντονης βροχόπτωσης- αλλά και των τμημάτων των ενόπλων δυνάμεων πράγμα που έχει προκαλέσει πολλά σχόλια ακόμη και ενόχληση.

Συνέβη όμως κι αυτό…. Και είναι πλέον στην κρίση του καθενός!

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι στα Γιάννινα, είχε ματαιωθεί η παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας κατά το παρελθόν και μόνο αυτή.

Το γεγονός ότι οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου ετοίμαζαν μία δυναμική και πρωτότυπη εμφάνιση την ώρα της παρέλασης, μάλλον δεν θα μέτρησε καθόλου στην απόφαση για την ματαίωσή της.

Στους υπόλοιπους τρεις Νομούς της Ηπείρου, όπου οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν πολύ διαφορετικές από αυτές των Ιωαννίνων οι παρελάσεις έγιναν κανονικά.

Στην Άρτα η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών, περνώντας μπροστά από την εξέδρα των επισήμων έστρεψε το κεφάλι προς την αντίθετη κατεύθυνση. Ακριβώς απέναντι από την εξέδρα, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησαν συγκέντρωση και φώναζαν συνθήματα ενώ νωρίτερα η Αστυνομία απέτρεψε την προσπάθεια για ανάρτηση πανό στην πλατεία Αγίου Δημητρίου.

Στην Πρέβεζα, η παρέλαση έγινε υπό καλύτερες καιρικές συνθήκες. Πολλοί μαθητές δεν έδειξαν κανέναν ενθουσιασμό περνώντας από την εξέδρα των επισήμων και έστρεψαν το κεφάλι τους στην αντίθετη κατεύθυνση.

Έντονο παρόν ωστόσο έδωσαν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας. Από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο έξω από τα δικαστήρια και στη συνέχεια με μέλη άλλων σωματείων κινήθηκαν απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, όπου από κει φώναζαν συνθήματα σε όλη τη διάρκεια της παρέλασης.

Με τον τρόπο αυτό διαμαρτυρήθηκαν για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου. Στη συνέχεια και με τη λήξη της παρέλασης έκαναν πορεία αποσπώντας πολλά χειροκροτήματα από τον κόσμο.

Στην Ηγουμενίτσα η παρέλαση έγινε κανονικά και χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ