Παράθυρο Μητσοτάκη για νέα μέτρα τα Χριστούγεννα

astinomia vradi epiruspost

Παράθυρο για νέα μέτρα λόγω της μετάλλαξης Όμικρον άφησε ανοιχτό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, την ώρα που είναι έκδηλη η ανησυχία για την μεγάλη μεταδοτικότητα του συγκεκριμένου στελέχους.

«Αυτά που ξέρουμε είναι μάλλον ανησυχητικά. Η μόνη απάντηση στην Όμικρον είναι η επιτάχυνση του προγράμματος εμβολιασμών με την τρίτη δόση. Στην Ελλάδα ανοίξαμε την 3η δόση για όλο τον πληθυσμό, είμαστε από τους πρώτους, και αν χρειαστεί να πάρουμε επιπλέον μέτρα θα υλοποιηθούν κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Τα κρούσματα της Μετάλλαξης Όμικρον πλησιάζουν τα 20 σε όλη τη χώρα, ενώ δεκάδες άλλα εξετάζονται από τα ειδικά εργαστήρια.

Ηδη η ελληνική κυβέρνηση έλαβε το πρώτο σημαντικό μέτρο που αφορά και στους εμβολιασμένους και σχετίζεται με την υποχρέωση να κάνουν PCR test 48 ωρών όταν μπαίνουν στην χώρα. Γεγονός που σημαίνει πως όποιοι εμβολιασμένοι συμπολίτες μας ταξιδέψουν για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά εκτός χώρας, επιστρέφοντας θα πρέπει να κάνουν μοριακό εργαστηριακό έλεγχο όπως και οι ανεμβολίαστοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ