«Παράθυρο» Γκάγκα για επιστροφή ανεμβολίαστων υγειονομικών

nosokomeio new

Παράθυρο να βρεθεί μια φόρμουλα… επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών υπαλλήλων στο ΕΣΥ άφησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

«Είναι κάτι που συζητάμε με τον υπουργό Υγείας και στη κυβέρνηση. Αν έχουμε κάποια άλλη απόφαση… Συζητάμε πάντα με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα», υπογράμμισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Αυτή τη στιγμή, με αυτά τα κρούσματα, είναι καλό να φοράμε τη μάσκα όπου υπάρχει συγχρωτισμός, επισήμανε η κ. Γκάγκα.

«Χθες το πρωί είχαμε μια συνάντηση με τον κ. Τσιόδρα και τον κ. Ζαούτη. Και οι δύο φαίνεται να πιστεύουν ότι είμαστε κοντά στην κορυφή του κύματος και ότι τα πράγματα θα αρχίσουν να βελτιώνονται. Είναι πολύ σημαντικό όταν είμαστε σε συγχρωτισμό να φοράμε τη μάσκα», υπογράμμισε.

Η ίδια τόνισε ότι η μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων παρατηρείται στα νέα παιδιά: «Είναι λογικό, τα παιδιά θέλουν να βγουν, αισθάνονται υγιή…».

Αναφερόμενη στα μικρά παιδιά που μολύνονται, τόνισε: «Τα μικρά παιδιά κάνουν πυρετό, που βέβαια ανησυχεί τους γονείς, όμως δεν συνδυάζεται αυτό γενικά με σοβαρή νόσο».

Επισήμανε ότι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί οι άνθρωποι που έχουν προβλήματα υγείας

Σχετικά με τις επαναμολύνσεις, που είναι πολλές, η κ. Γκάγκα τόνισε ότι «οι μεταλλάξεις 4 και 5 που κυκλοφορούν τώρα κάνουν διαφυγή όχι μόνο στα εμβόλια, αλλά και στη προηγούμενη νόσηση».

Οπως είπε, τα συμπτώματα είναι «ηπιότερα, έχει πολύ έντονο πυρετό, έχει πονοκέφαλο, αλλά δεν κάνει τα αναπνευστικά που έκαναν οι προηγούμενες παραλλαγές».

Σε ό,τι αφορά την 4η δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, η κυρία Γκάγκα επανέλαβε ότι συνιστάται μόνο σε πολίτες μεγάλης ηλικίας και σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Ερωτηθείς για το αν εξετάζεται το άνοιγμα ξενοδοχείων καραντίνας σε νησιά όπου υπάρχει αυξημένο ιικό φορτίο, απάντησε αρνητικά και είπε πως εξετάζεται κάτι τέτοιο μόνο για μεγάλα αστικά κέντρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ