«Παράθυρο» για το ΑΤ Κατσικά

Απάντησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στο αίτημα των κατοίκων της Κοινότητας Κατσικά του Δήμου Ιωαννιτών για την επανασύσταση και λειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής, το οποίο είχε επαναφέρει ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Γιώργος Αμυράς με Αναφορά του προς τον αρμόδιο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Το υπουργείο επισημαίνει ότι «στο πλαίσιο της ουσιαστικής αποτίμησης της αποτελεσματικότητας των προκαθορισμένων μεταρρυθμίσεων, από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας επανεκτιμώνται οι ανάγκες όλων των περιφερειακών Υπηρεσιών του Σώματος και εκδηλώνονται, όπου αυτό απαιτείται, οι απαραίτητες τροποποιήσεις της οργανωτικής δομής ή/και η ανακατανομή των οργανικών θέσεων σε αυτές, πάντοτε προς το σκοπό της διασφάλισης του υψηλότερου δυνατού επιπέδου απόδοσής τους».

Ο βουλευτής στην Αναφορά του και μέσω της επιστολής του Προέδρου της Κοινότητας Κατσικά, Δημήτρη Μπούτση, επισήμαινε ότι το Α.Τ. κάλυπτε γεωγραφικά 14 χωριά με πληθυσμό 25.000 κατοίκων στην ενδοχώρα του πρώην Δήμου Παμβώτιδος και ότι, σύμφωνα με τους δημότες, από το καλοκαίρι του 2017 που καταργήθηκε το Α.Τ. αυξήθηκε η παραβατικότητα και το μικρό έγκλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ