Παράθυρο για νέα μέτρα, στη σκιά της «Όμικρον» οι γιορτές

stolismos dodonis

«Παράθυρο» για νέα μέτρα άφησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως πλην του γενικού lockdown δεν έχει αποκλείσει καμία άλλη παρέμβαση.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην απόφαση για διενέργεια μοριακού τεστ σε όλους τους ταξιδιώτες πριν από την είσοδό τους στη χώρα -ανεξαρτήτως εμβολιασμού- σημειώνοντας πως «κάνουμε πιο δύσκολη την πρόσβαση στη χώρα ώστε να εμποδίζουμε την εισαγωγή πολλών νέων κρουσμάτων, καθώς η Όμικρον αρχίζει να επικρατεί».

«Είναι αδύνατο να μην έρθει και στην Ελλάδα η νέα παραλλαγή και να μη γίνει κάποιου είδους ξέσπασμα. Δίνουμε τη μάχη μας να αυξηθεί το ποσοστό εμβολιασμού» είπε.

«Πλην του γενικού lockdown δεν έχω αποκλείσει ποτέ κάποιο άλλο μέτρο, διότι δεν ξέρω ποια θα είναι η εξέλιξη της πανδημίας. Γενικό lockdown πάντως αποκλείεται να υπάρξει» επέμεινε ο υπουργός.

Παγκόσμιος συναγερμός προ της Όμικρον

Καθώς η παραλλαγή Όμικρον επελαύνει και «απειλεί» τόσο την Ευρώπη όσο και τον υπόλοιπο πλανήτη, οι επιστήμονες κάνουν λόγο για πιθανό νέο μαζικότερο κύμα της πανδημίας και επισημαίνουν την ανάγκη επιτάχυνσης του εμβολιασμού.

Σημειώνεται πως η χειρότερη επίδοση από την έναρξη της πανδημίας, όσον αφορά στον αριθμό κρουσμάτων, κατεγράφη χθες στη Βρετανία με 93.045 νέες μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο. Πρόκειται για την τρίτη διαδοχική ημέρα που ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων συνιστά νέο αρνητικό ρεκόρ.

Τα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον έφτασαν τις 3.201. Καταγράφηκαν, επίσης, 111 θάνατοι από κοροναϊό, ενώ οι νοσηλευόμενοι έφθασαν τους 7.611.

Εξίσου επιβαρυμένη είναι η κατάσταση και στις ΗΠΑ, όπου τα κρούσματα της Όμικρον διπλασιάζονται κάθε δύο ημέρες και εν συνόλω τα κρούσματα έχουν αυξηθεί κατά 50% μέσα σε δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, η νέα παραλλαγή βρίσκεται ήδη σε 39 Πολιτείες και μεγάλη άνοδος παρατηρείται στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας καθώς και στις μεσοδυτικές Πολιτείες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ