Παράθυρο για μονιμοποίηση συμβασιούχων στους Δήμους

D YPALLHLOI

D YPALLHLOI

Τροπολογία σε νόμο που ψηφίστηκε από τη Βουλή λίγο πριν κλείσει για τις διακοπές των Χριστουγέννων αφήνει ανοιχτό παράθυρο για μονιμοποιήσεις συμβασιούχων και αυξήσεις αποδοχών στους δήμους με απλές δικαστικές αποφάσεις.

Με την τροπολογία αίρεται η υποχρέωση των δημοτικών αρχών να εξαντλούν τα ένδικα μέσα, όταν πρόκειται για αποφάσεις δικαστηρίων που αφορούν σε μονιμοποιήσεις συμβασιούχων και για μισθολογικές προσαρμογές.

Με τον πρώτο εφαρμοστικό νόμο του μνημονίου προβλεπόταν ότι ειδικά για μισθολογικά θέματα, οι δήμοι είναι υποχρεωμένοι να εφεσιβάλουν πρωτόδικες αποφάσεις αν δικαιώνουν τους προσφεύγοντες δημοτικούς υπαλλήλους και να φτάσουν την υπόθεση στο ανώτατο δικαστήριο.

Η νέα τροπολογία επιτρέπει στους δημάρχους να αποφασίσουν εάν θα αποδεχθούν την πρωτόδικη απόφαση ή εάν θα την εφεσιβάλουν.

Η ανησυχία του οικονομικού επιτελείου είναι πλέον πως πολλοί αιρετοί, υπό την πίεση του πολιτικού κόστους, θα επιλέξουν να μη συνεχίσουν τη δικαστική αντιπαράθεση με τους εργαζομένους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τροπολογία προωθείτο από το υπουργείο Εσωτερικών, αλλά ύστερα από αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών κατατέθηκε από βουλευτές και ψηφίστηκε μαζί με δεκάδες άλλες.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ