Παράθυρο για γρηγορότερη άρση του lockdown στο λιανεμπόριο

petsas st

Παράθυρο για γρηγορότερο άνοιγμα του λιανεμπορίου άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο MEGA.

Ο κ. Πέτσας ερωτηθείς σχετικά για το πως θα βγούμε από το πανελλαδικό lockdown, για το αν δηλαδή θα αρθεί ταυτόχρονα για όλη τη χώρα ή θα αίρεται με βάση το επιδημιολογικό φορτίο κάθε περιοχής, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της άρσης του lockdown για τομείς της οικονομίας και της κοινωνικής δραστηριότητας πριν την πλήρη άρση των οριζόντιων περιοριστικών μέτρων.

Σε αυτούς τους τομείς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενέταξε τις σχολικές μονάδες (γυμνάσια και λύκεια που θα κλείσουν) αλλά και το λιανεμπόριο, που όπως είπε ο κ. Πέτσας έχει φανεί και από πριν ότι δεν είναι τόσο μεγάλη εστία μετάδοσης του κοροναϊού. Ωστόσο σημείωσε ότι αυτά όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας και το σύνολο των δεδομένων που θα προκύπτουν καθημερινά όπως είναι πχ ο αριθμός των κρουσμάτων, η πίεση στο σύστημα Υγείας κλπ.

«Υπάρχουν τομείς όπως για παράδειγμα οι σχολικές μονάδες -που ακούσατε και χτες στη συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού και του κ. Τσιόδρα να γίνεται η αναφορά ότι θα παρακολουθούμε συνεχώς την κατάσταση- και αν είναι χαμηλό το επιδημιολογικό φορτίο μπορεί να ανοίξουν γρηγορότερα, τέτοιου είδους δραστηριότητες όπως τα σχολεία ή το λιανεμπόριο που είχε φανεί και πριν ότι μπορεί να μην είναι τόσο μεγάλη εστία μετάδοσης, αλλά αυτό μένει να το δούμε όσο προχωρούμε τις επόμενες εβδομάδες» τόνισε ο κ. Πέτσας απαντώντας στη σχετική ερώτηση για το αν θα υπάρξει οριζόντια ή σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ