Παρατεταμένος καύσωνας μέχρι τις 6 Αυγούστου

meteo xartis

Σε ένα παρατεταμένο κύμα καύσωνα βρίσκεται ολόκληρη η χώρα με τις συνθήκες να έχουν γίνει αποπνικτικές ειδικά για όσους βρίσκονται στα αστικά κέντρα.

Μέχρι και την Δευτέρα αναμένεται κορύφωση του φαινομένου ενώ ο καύσωνας προβλέπεται να επηρεάσει τη χώρα μέχρι την Παρασκευή 6 Αυγούστου, σε μία από τις πιο έντονες θερμές εισβολές των τελευταίων ετών, που κάνει τους μετεωρολόγους να μιλούν ήδη για «ιστορικό καύσωνα» και για φαινόμενο από τα πλέον έντονα και ισχυρά μέσα στην προηγούμενη 35ετία.

Ηδη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων με το οποίο προειδοποιεί πως «οι μέγιστες θερμοκρασίες το επόμενο τριήμερο θα κυμανθούν στα ηπειρωτικά περί τους 42 με 44 βαθμούς, ενώ στη νησιωτική χώρα και στα παραθαλάσσια τμήματα η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη».

Ξεκινώντας από σήμερα Σάββατο και έως τη Δευτέρα οι προγνώσεις μιλούν για ανοδική πορεία της θερμοκρασιακής καμπύλης, από τα ήδη πολύ υψηλά επίπεδα στα οποία βρίσκεται. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, οι υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα μας θα διατηρηθούν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και θα κορυφωθούν τη Δευτέρα 2 Αυγούστου ξεπερνώντας τοπικά και τους 45 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ