Παρατείνονται ως τις 11 Σεπτεμβρίου τα έκτακτα μέτρα για την πανδημία

nikos xardalias

Την παράταση των έκτακτων μέτρων για 14 ακόμη ημέρες, δηλαδή μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο αριθμός των κρουσμάτων στην χώρα παραμένει υψηλός και πέρα από τα γενικά και οριζόντια μέτρα ανακοινώθηκαν κι άλλα με τοπικό χαρακτήρα, τα οποία προς το παρόν δεν αφορούν την Ήπειρο.

Τα μέτρα που παρατείνονται αφορούν στα εξής:

-Μέγιστος αριθμός πελατών και αποστάσεις σε καταστήματα

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, εκτός από την εστίαση και τα γυμναστήρια

-Μέτρα προστασίας σε παραλίες

-Μέτρα προστασίας σε εκκλησίες και τόπους λατρείας, απαγόρευση λιτανειών

-Αναστολή πανηγυριών και άλλων δημόσιων εκδηλώσεων με όρθιους

-Αναστολή επισκεπτηρίων σε κέντρα ευάλωτων ομάδων

-Εργαστηριακός έλεγχος σε εργαζόμενους σε οίκους ευγηρίας

-Απαγόρευση/αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων ΚΑΠΗ, ντισκοτέκ χωρίς φαγητό, τυχερών παιχνιδιών

-Έλεγχοι σε πλοία από εξωτερικό και γιότινγκ

-Περιοριστικά μέτρα σε ΚΥΤ

Παράλληλα, επιβάλλεται διακοπή πτήσεων από Βαρκελώνη και Καταλονία. Επιπλέον στα χερσαία σύνορα της χώρας, έως τις 11 Σεπτεμβρίου παρατείνονται οι περιορισμοί εισόδου σε υπηκόους συγκεκριμένων ξένων χωρών, καθώς και οι περιορισμοί συνδέσεων (οδικών, ακτοπλοϊκών και αεροπορικών) με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία.

Παρατείνεται επίσης η ισχύς των προϋποθέσεων εισόδου από τα χερσαία σύνορα. Ακόμη εξακολουθούν να ισχύουν τα ειδικά μέτρα για ταξιδιώτες από Ισραήλ. Επιπλέον έως τις 19 Σεπτεμβρίου θα εξακολουθήσουν να γίνονται προληπτικοί έλεγχοι σε ταξιδιώτες πτήσεων από Σουηδία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Ρουμανία, ΗΑΕ, Μάλτα, Αλβανία, Β. Μακεδονία και Ισπανία. Την ίδια ώρα ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται η υποχρέωση για αρνητικό PCR για όσους έρχονται από Ολλανδία.

Μαγιορκίνης: «Σιωπηλοί φορείς όσοι επιστρέφουν από διακοπές»

O κ. Μαγιορκίνης έκανε λόγο για ήπιες αυξητικές τάσεις στην καμπύλη τονίζοντας παράλληλα ότι αυτά τα στοιχεία αφορούν την περίοδο μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Επιπροσθέτως τόνισε ότι επιστρέφοντας από τις διακοπές πρέπει να θεωρούμε τους εαυτούς μας σιωπηλούς φορείς.

Τέλος έκανε έκκληση στους γονείς και στους νέους να έχουν επιστρέψει από τις διακοπές τους μέχρι το τέλος του μήνα, ενώ ζήτησε ακόμα από τους νέους να περνούν τον χρόνο τους με λίγους φίλους. Να δημιουργήσουν όπως λέμε μια «κοινωνική φουσκάλα» για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και τους γύρω τους, κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ