Παράταση του lockdown ως τις 6 Δεκεμβρίου

giannina vradi

Ήταν απολύτως βέβαιο ότι η άρση των περιοριστικών μέτρων δεν θα γινόταν στο τέλος του μήνα. Η παράταση είναι κάτι που συζητείται έντονα και ήδη Υπουργοί και στελέχη της Κυβέρνησης τις τελευταίες ημέρες προετοίμαζαν την κοινή γνώμη για συνέχιση της καραντίνας.

Απομένουν οι επίσημες ανακοινώσεις οι οποίες πιθανότατα θα γίνουν με διάγγελμα του Πρωθυπουργού.

Ωστόσο σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης δήλωσε ότι το lockdown θα παραταθεί μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου.

Όπως ο ίδιος σημείωσε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ αναφορικά με το σχέδιο του ανοίγματος της αγοράς μετά το lockdown θα μπούμε σε μια κανονικότητα με συγκεκριμένους κανόνες για να μην χάσουμε ότι χτίσουμε με το υπάρχον lockdown. «Θα ανοίξουμε με κανόνες όταν μας το επιτρέψουν οι ειδικοί», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος επεσήμανε πως θα υπάρχουν κανόνες για την λειτουργία των επιχειρήσεων και πως οι κανόνες που ισχύουν σήμερα θα ισχύουν και για τις γιορτές.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο «εργαλείο» του clickaway για το οποίο έκανε λόγο χτες στον ΣΚΑΙ ο κ. Γεωργιάδης σύμφωνα με το όποιο όποιος δεν θέλει να μπει μέσα σε κατάστημα θα έχει προπληρώσει το προϊόν και θα πηγαίνει μόνο να το πάρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ