Παράταση στην προστασία πρώτης κατοικίας

Την τρίμηνη παράταση του νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας, αλλά και τη συνέχιση της καταβολής του επιδόματος των 800 ευρώ μέχρι να αρθεί και η τελευταία αρνητική επίπτωση της πανδημίας, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε το νέο πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας και τον σχεδιασμό της κυβέρνησης προκειμένου να βοηθήσει όσους πλήττονται από την κρίση του κοροναοϊού.

Οι ανακοινώσεις συμπίπτουν με την εκπνοή της τετράμηνης παράτασης που είχε εξασφαλίσει η κυβέρνηση στον νόμο 4605/2019 για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Η παράταση της προστασίας του νόμου 4605/2019 φτάνει μέχρι το τέλος Ιουλίου 2020, διάστημα μέσα στο οποίο θα έχει ψηφιστεί ο νέος πτωχευτικός νόμος. Με την ψήφιση του νέου πτωχευτικού, θα καταργηθούν όλες οι υφιστάμενες επιμέρους διατάξεις για τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, μεταξύ των οποίων ο νόμος Κατσέλη, ο νόμος για τον εξωδικαστικό μηχανισμό και ο νόμος για την προστασία της πρώτης κατοικίας (4605/2019).

«Όσο διαρκεί η κρίση του κοροναϊού κανένας Έλληνας δεν θα δει το σπίτι του να κινδυνεύει» διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός.

Επίσης, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε νέο πρόγραμμα – γέφυρα το οποίο θα επιδοτεί την δανειοδότηση των πολιτών από το κράτος, ενώ υπογράμμισε ότι θα επιβραβεύει και συνεπείς δανειολήπτες που έχουν πληγεί οικονομικά από τον κοροναϊό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ