Παράταση για το κυνήγι κενή περιεχομένου!

kinigos k

Μάλλον δεν έτυχε της θερμότερης αντιμετώπισης από τους κυνηγούς η απόφαση για παράταση του κυνηγιού ως το τέλος Μαρτίου.

Και πως θα μπορούσε καθώς πρόκειται για απόφαση που μένει στα χαρτιά με δεδομένο ότι η άσκηση θήρας περιλαμβάνεται στις δραστηριότητες που έχουν μπει σε καραντίνα.

«Δεν κατανοούμε τη σκοπιμότητα έκδοσης της εν λόγω παράτασης όταν ήδη βρίσκεται σε ισχύ και ανανεώνεται συνεχώς η απαγόρευση μετακίνησης των κυνηγών για την άσκηση θήρας, δυνάμει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τα μέτρα προστασίας από την πανδημία του Κορωνοϊού», σχολιάζει καυστικά η Κυνηγετική Ομοσπονδία Ελλάδος.

 Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας σε καμία περίπτωση δε θεωρεί ότι η παράταση της θήρας του αγριόχοιρου, η οποία καθίσταται κενή περιεχομένου, μπορεί να εξευμενίσει έστω και στο ελάχιστο στα μάτια των κυνηγών την άδικη, ατεκμηρίωτη και αντίθετη με τη διεθνή πρακτική,  απαγόρευση της μετακίνησης των κυνηγών και ουσιαστικά την απαγόρευση άσκησης της θήρας για το τελευταίο διάστημα των 3,5 μηνών.

 Απλά καταδεικνύει την έλλειψη συντονισμού μεταξύ των αρμοδίων για μία δραστηριότητα που αφορά 180.000 κυνηγούς, 700 εργαζόμενους στις Κυνηγετικές Οργανώσεις, 7.000 εργαζόμενους σε επιχειρήσεις παραγωγής και διάθεσης κυνηγετικών ειδών, που προσφέρουν πάνω από 1 δις ευρώ ετησίως στην πραγματική οικονομία.

Η έλλειψη συντονισμού, πέρα από τα ανωτέρω, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην προστασία της βιοποικιλότητας και στην προστασία της δημόσιας υγείας, γιατί όπως είναι γνωστό και αναγνωρισμένο, τόσο από την εθνική, όσο και από την κοινοτική νομοθεσία, το κυνήγι λειτουργεί ως μέσο διαχείρισης των οικοσυστημάτων και οι Κυνηγετικές Οργανώσεις επιτελούν ρόλο δημοσίου συμφέροντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ