Παράταση για όσους δεν πήραν εξισωτική

PROBATA_MONADAΜεγάλο είναι το ποσοστό των γεωργών και κτηνοτρόφων που δεν πληρώθηκαν την εξισωτική αποζημίωση διότι δεν υπήρχε κάποιο δικαιολογητικό στο φάκελό τους και δεν είχαν ειδοποιηθεί γι’ αυτό νωρίτερα, με αποτέλεσμα να χάσουν την πρώτη «παρτίδα» των πιστώσεων.

Υπήρχαν περιπτώσεις που δεν πληρώθηκαν επειδή έλειπε το Ε1 ή χρειάζονταν «διευκρινίσεις κατοικίας», όπως ανέφερε το σύστημα.

Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφέρει ότι «για τους γεωργούς που έχουν ελλείψεις σε δικαιολογητικά, οι διαθέσιμες πιστώσεις επαρκούν για την πληρωμή τους» και ότι «πρέπει μέχρι 31 Αυγούστου να υποβάλλουν δια μέσου των ΕΑΣ στον ΟΠΕΚΕΠΕ, τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά, ώστε αφού γίνει ο έλεγχός τους, να καταστεί δυνατή η πληρωμή τους, η οποία αναμένεται να γίνει στο διάστημα μεταξύ 12-18 Σεπτεμβρίου».

Οι ίδιοι, όπως λένε στο Agronews, τις περισσότερες φορές δεν βρίσκουν τι δικαιολογητικά χρειάζονται, γιατί ακόμα οι ΕΑΣ δεν έχουν ενημερωθεί, είτε λόγω απουσίας υπαλλήλων σε άδειες, είτε λόγω του ότι είναι μεγάλος ο αριθμός των δικαιούχων που ζητάνε διευκρινίσεις.

Έτσι, απευθύνονται και στα κατά τόπους γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Στις 20 Αυγούστου, πάντως, καταβλήθηκαν συνολικά 126 εκατ. ευρώ σε 69.014 δικαιούχους και υπάρχουν επιπλέον, σύμφωνα τουλάχιστον με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, άλλα 34 εκατ. ευρώ, από τα οποία όμως πρέπει να καλυφθούν και υποχρεώσεις προηγούμενων ετών, που δεν έχουν πληρωθεί, λόγω λαθών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ