Παράσταση διαμαρτυρίας από τους δημάρχους

PEDΜε αρκετές απουσίες συνεδρίασε η ΠΕΔ Ηπείρου, όπου για πολλοστή φορά το τελευταίο διάστημα συζήτησε τα προβλήματα που δημιουργούνται στους ΟΤΑ εξαιτίας της συνεχούς περικοπής πόρων αλλά και της διαθεσιμότητας υπαλλήλων.

Πνεύμα αγωνιστικότητας δεν υπήρξε, καθώς μετά το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ και τις αποφάσεις που ελήφθησαν, οι εκπρόσωποι ειδικά των περιφερειακών δήμων είναι περισσότερο απογοητευμένοι από ποτέ.

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε οι εκπρόσωποι των Δήμων της Ηπείρου

την επόμενη Τετάρτη, ημέρα της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, σε τοπικό επίπεδο μαζί με τους εργαζόμενους οι οποίοι θα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Μια ημέρα νωρίτερα η εκτελεστική γραμματεία της ΠΕΔ θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου με αναλυτικά στοιχεία για την κατάσταση στην αυτοδιοίκηση.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Γιάννης Παπαλέξης αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στη δυσμενή κατάσταση των Δήμων και στην ανάγκη να συνεχιστεί ο αγώνας των αυτοδιοικητικών με τα δημαρχεία ανοιχτά ώστε να μην υπάρχουν επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πολιτών.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην ΠΕΔ Νίκος Γκόντας επεσήμανε την ανάγκη κινητοποιήσεων, ενώ σε ότι αφορά τη διαθεσιμότητα δήλωσε υπέρ μόνο της κινητικότητας μεταξύ Δήμων της ίδιας περιφέρειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ