Τυχαία αλλά ωραία.. Η εικόνα δεκάδων επισκεπτών να εισέρχονται και να εξέρχονται στο Ιτς Καλέ από τη νότια πύλη! Η πύλη παραμένει ερμητικά κλειστή παρά το αίτημα το οποίο έχει τεθεί κατ’ επανάληψη, ειδικά από την ώρα που ξεκίνησε την λειτουργία του, το Μουσείο Αργυροτεχνίας. Πρόκειται άλλωστε για μία πύλη που δίνει εύκολη κι άμεση πρόσβαση στο Ιτς Καλέ, ικανή να εξυπηρετήσει και άτομα με ειδικές ανάγκες. Ωστόσο, το αυτονόητο καθίσταται και στην περίπτωση αυτή ζητούμενο!

Περισσότερα...

Δεν χρειάστηκε ούτε η μελέτη να ολοκληρωθεί, ούτε η ανάπλαση να υλοποιηθεί… Η πλατεία των Ιωαννίνων όντως… μαύρισε! Όχι από τα έργα βέβαια, αλλά από την απουσία φωτισμού. Πλατεία στο σκοτάδι.. Με δεκάδες πολίτες να κάνουν την βόλτα τους και πολλά μικρά παιδιά να παίζουν την… τυφλόμυγα! Όπως αναφέρουν άνθρωποι που συνηθίζουν, κάθε βραδάκι να περνούν από το κέντρο, η πλατεία είναι θεοσκότεινη τις τρεις τελευταίες ημέρες. Μέρες με αυξημένη κίνηση…

Περισσότερα...

Δεν είναι η πρώτη, ούτε η δεύτερη, ούτε η τρίτη… Για δωδέκατη φορά μέσα στα τελευταία τρία χρόνια, άγνωστοι επιτέθηκαν στα γραφεία της Ομόνοιας βεβηλώνοντας την Ελληνική σημαία.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...