Παραποιημένα όπλα, θηλιές και τρεις συλλήψεις από τη Θηροφυλακή

tirofilaki

Τρία άτομα συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου να ασκούν θήρα εκτός κυνηγετικής περιόδου κατά τη διάρκεια της νύχτας και με παράνομα μέσα.

Συγκεκριμένα, λίγες ημέρες πριν την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου για την θήρα τριχωτών θηραμάτων, κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής κατά τη διάρκεια περιπολίας κατά τις νυχτερινές ώρες, σε αγροτική περιοχή της ΤΚ Άνω Πεδινών του Δήμου Ζαγορίου, πραγματοποίησε έλεγχο σε διερχόμενο Ι.Χ, στο οποίο επέβαιναν συνολικά τρία άτομα. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου εντοπίστηκε ανάμεσα στα καθίσματα του οχήματος ένα κυνηγετικό όπλο (καραμπίνα), εκτός θήκης, έτοιμο προς χρήση για τη θήρα τριχωτών θηραμάτων.

Το όπλο μάλιστα ήταν παραποιημένο, καθώς έφερε στη θαλάμη του τέσσερα (4) φυσίγγια, ενώ είχε προσαρμοσμένο στην κάνη του έναν φακό – προβολέα. Το όπλο κατασχέθηκε, όπως επίσης και συνολικά 66 φυσίγγια για θήρα τριχωτών θηραμάτων που βρέθηκαν στο όχημα και σε βάρος των τριών ατόμων που επέβαιναν στο όχημα, ο ένας εκ των οποίων είναι και ο νόμιμος κάτοχος του όπλου, σχηματίστηκε δικογραφία.

Κατασχέθηκαν θηλιές σε Φούρκα και Ραδοβίζι

Η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ ΚΟΗ παράλληλα μετά από σχετικές καταγγελίες και αξιοποίηση πληροφοριών εντόπισε  και κατέσχεσε σε δύο περιπτώσεις, συρμάτινες θηλιές παγίδευσης τριχωτών θηραμάτων.

Η πρώτη περίπτωση αναφέρεται στην ΤΚ Φούρκας του Δήμου Κόνιτσας, όπου σε σημείο εντός του οικισμού εντοπίστηκαν θηλιές για την παγίδευση ζώων. Στο σημείο βρέθηκε ένας αγριόχοιρος σε προχωρημένη σήψη, καθώς και υπολείμματα από άλλα ζώα, που είχαν παγιδευτεί στις θηλιές.

Στη δεύτερη περίπτωση, επίσης μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής εντόπισε  στην ΤΚ Ραδοβιζίου του Δήμου Ζίτσας μία θηλιά παγίδευσης τριχωτών θηραμάτων, με παγιδευμένο έναν ήδη νεκρό αγριόχοιρο.

Το σημείο τέθηκε υπό παρακολούθηση, ωστόσο δεν εμφανίστηκε κανείς. Έτσι, συντάχθηκε πρωτόκολλο καταστροφής για το θήραμα, ενώ και στις δύο περιπτώσεις οι θηλιές κατασχέθηκαν και υποβλήθηκε μήνυση κατ’ αγνώστων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ