Παραπέμπεται στο… μέλλον η οδική σύνδεση Ιωαννίνων Κακαβιάς…

Στο… απώτερο μέλλον παρέπεμψε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την οδική σύνδεση Ιωαννίνων Κακαβιάς, ενώ τόσο κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ όσο και στην σχεδόν τρίωρη σχεδόν συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Κυριακής δεν υπήρξε καμία απολύτως αναφορά στην τύχη των μεγάλων έργων, αεροδρομίων και λιμανιών, αλλά και στο σχεδιασμό για την Εγνατία Οδό. Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε μόνο με μία φράση στην οδική σύνδεση Ιωαννίνων Κακαβιάς κι αυτή για να παραπέμψει το θέμα στο μέλλον καθώς από ότι φαίνεται οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί δεν έχουν ακόμη αποσαφηνιστεί. Άλλη είδηση για την Ήπειρο από το διήμερο της Θεσσαλονίκης δεν υπήρξε!!

Ο Πρωθυπουργός κατά την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου της ΔΕΘ ρωτήθηκε από τον Γιώργο Γιαννάκη που εκπροσώπησε την εφημερίδα των Ιωαννίνων «Πρωινός Λόγος» για τις οδικές συνδέσεις της Ιόνιας με την Πρέβεζα και την Αλβανία.

Το θέμα των υποδομών φάνηκε ότι δεν ήταν η προτεραιότητα στην συγκεκριμένη φάση και όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός η οδική σύνδεση των Ιωαννίνων με την Κακαβιά θα εξεταστεί σε ένα μεσοπρόθεσμο σχέδιο και μετά από μία ειλικρινή συζήτηση με τη Νέα Οδό, τον παραχωρησιούχο δηλαδή του έργου.

«Να μην πω κάτι παραπάνω για τα έργα των υποδομών αν και ο άξονας Ιωαννίνων Κακαβιάς περιλαμβάνεται στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο για τις υποδομές και πρέπει να κάνουμε μία ειλικρινή συζήτηση με την Ιόνια για να δούμε με ποιο τρόπο μπορεί να κατασκευαστεί»…. είπε ο πρωθυπουργός!

Πέραν αυτής της αναφοράς δεν υπήρξε τίποτα παραπάνω, γεγονός που δημιουργεί προβληματισμούς με δεδομένο ότι τα μεγάλα έργα της Ηπείρου απουσίαζαν παντελώς και από τις προγραμματικές δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ