Παράνομη η απόφαση επιλογής διευθυντή στη ΔΕΥΑ Πρέβεζας

dimarxeio preveza

Ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Πρέβεζας για την προκήρυξη και την πρόσληψη Γενικού Διευθυντή στην επιχείρηση. Η ακύρωση ήρθε μετά από προσφυγή υποψηφίων για τη θέση και οφείλεται στο γεγονός ότι η τόσο η επιτροπή γνωμοδότησης, όσο και το ΔΣ της ΔΕΥΑ Πρέβεζας, δεν αναφέρουν στο σκεπτικό τους αναλυτικά τα προσόντα τα οποία κατέχει ο κάθε υποψήφιος, και κατά πόσο αυτά καλύπτουν τις προϋποθέσεις που καθορίζει ο νόμος για τα κύρια και πρόσθετα προσόντα, ώστε να αποφασίσουν αιτιολογημένα.

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Στροφή στο Μέλλον» και μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι είχε ζητήσει έγκαιρα τον καθορισμό αντικειμενικών κριτηρίων για την επιλογή του καταλληλότερου υποψηφίου.

Αφού καμία από τις προτάσεις του δεν εισακούστηκαν είχε αποχωρήσει από την επίμαχη συνεδρίαση καταγγέλλοντας την διαδικασία ως προδήλως παράνομη.

«Η σημερινή όμως απόφαση – κόλαφος για τη Δημοτική Αρχή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από αστοχίες και λαθεμένες στρατηγικές που δημιουργούν μεγάλο προβληματισμό για το μέλλον της ΔΕΥΑΠ, σε μια κρίσιμη εποχή, που η εταιρεία αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά και διοικητικά προβλήματα που διακυβεύουν την επιβίωσή της.

Το ζήτημα είναι τεράστιο γιατί η ΔΕΥΑΠ εκτός του αδιαμφησβήτητου κοινωνικού ρόλου της, ως φορέας διαχείρισης του Δημόσιου αγαθού του νερού, είναι μια εμβληματική Δημοτική Επιχείρηση με μεγάλο κύκλο εργασιών και κομβικό ρόλο στο τοπικό οικονομικό γίγνεσθαι.

Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο της 30-1-2023 αναμένουμε με μεγάλη αγωνία την τοποθέτηση και τις εξηγήσεις της Δημοτικής Αρχής για τα παραπάνω γεγονότα.

Επαναλαμβάνω τέλος πως είναι ποιο φανερό από ποτέ πως ο Δήμος Πρέβεζας χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας και πρακτικών για να προχωρήσει μπροστά και αυτό είναι κάτι που σίγουρα δεν διασφαλίζει η σημερινή Δημοτική Αρχή» υπογραμμίζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ