Παράνομες δεξαμενές και λύματα στη λίμνη… Σε θολά νερά το Προεδρικό Διάταγμα

llake3

llake3

Σε θολά νερά βρίσκεται το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την λίμνη με το ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξεκινήσει από την αρχή η επεξεργασία του. Άλλωστε το χρονικό διάστημα που παρήλθε από την ολοκλήρωση της τελευταίας δημόσιας διαβούλευσης είναι μεγάλο, χωρίς όμως να ήταν ικανό για την τελική υπογραφή.

Ωστόσο αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη Ηπείρου ότι στην λίμνη εξακολουθούν να πέφτουν λύματα με αποτέλεσμα την ρύπανσή της. Μάλιστα ο κ. Καχριμάνης απευθύνθηκε με νόημα προς όλες τις αρχές που ασχολούνται με την διαχείριση των λυμάτων τονίζοντας ότι πρέπει να ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου σε δηλώσεις που έκανε επεσήμανε την ανάγκη υιοθέτησης των κοινών προτάσεων που έχουν υποβάλλει Δήμος Ιωαννιτών και Περιφέρεια Ηπείρου στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το Προεδρικό Διάταγμα.

«Επί της ουσίας και η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Ιωαννιτών έχουν κάνει κοινές προτάσεις για το Π.Δ. της λίμνης. Αυτό είναι επί του τύπου και επί της ουσίας. Κάθε νέα συζήτηση είναι σα να λέμε ότι συζητάμε για να συζητάμε. Όταν έχουμε καταλήξει ότι αυτό πρέπει να είναι το Π.Δ. – εφόσον υπογραφεί – αυτό πρέπει να είναι. Όλα τα άλλα είναι κουβέντες».

Αναφερόμενος σε εστίες ρύπανσης, είπε ότι εξακολουθούν να ρίχνονται λύματα στη λίμνη. «Φαίνεται καθαρά – υπογράμμισε- ότι δε σεβόμαστε τη λίμνη και όταν βρέχει κάποιοι βρίσκουν την ευκαιρία αυτά που έχουν συγκεντρώσει σε παράνομες δεξαμενές, να τα διοχετεύουν στη λίμνη και μετά όλοι μαζί να λένε ότι αυτό είναι πλαγκτόν. Το λέω προς όλες τις κατευθύνσεις. Επιτέλους, αυτοί που διαχειρίζονται θέματα που αφορούν λύματα, να ασχοληθούν σοβαρά».
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ