Παραλλαγή Όμικρον: «Θα φέρει ραγδαία αύξηση κρουσμάτων»

papaevagelou magiorkinis

Στην παραλλαγή Όμικρον, η οποία αναμένεται να φέρει «ραγδαία αύξηση κρουσμάτων» αναφέρθηκε, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Πέμπτης, ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Η παραλλαγή Όμικρον αναμένεται να δημιουργήσει ραγδαία αύξηση του αριθμού των διαγνώσεων που αναμένεται να σταθεροποιηθεί σε υψηλά επίπεδα. Η δυναμική στο ΕΣΥ θα εξαρτηθεί από τους εμβολιασμούς στους άνω των 60 ετών. Κεντρικό ρόλο θα παίξει το ποσοστό των πολιτών που θα έχει κάνει την τρίτη δόση».

Από την πλευρά της, η Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε πως «συνεχίζεται μία αποκλιμάκωση με μείωση κρουσμάτων κατά 14% αυτή την εβδομάδα».

«Σε Λακωνία, Λασίθι και Λευκάδα παρατηρείται αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου» εξήγησε και συνέχισε, λέγοντας μεταξύ άλλων πως την περασμένη εβδομάδα είχαμε 9.000 κρούσματα σε παιδιά, ενώ πριν από δύο εβδομάδες ήταν 11.000, συνεπώς υπάρχει μείωση.

Τέλος έκανε σύσταση στους γονείς να κάνουν τα παιδιά τους self test ακόμα και στην περίοδο των γιορτών, καθώς συχνά είναι ασυμπτωματικά.

Από την πλευρά της, η Μίνα Γκάγκα, ανέφερε μεταξύ άλλων πως είναι θετικό το γεγονός ότι έχουν αυξηθεί οι εμβολιασμοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ